Există riscul izbucnirii unui război nuclear! Șeful Comandamentului Strategic al SUA (STRATCOM) spune că “provocările agresive” venite din partea Chinei și Rusiei din ultima vreme fac ca  izbucnirea celui de-al treilea război mondial  să fie „o posibilitate reală”.

Există riscul izbucnirii unui război nuclear

Amiralul Charles A. Richard, șeful Comandamentului Strategic al SUA (STRATCOM), știe ce vorbește. Departamentul pe care îl conduce poartă responsabilitatea pentru armele nucleare ale SUA.

Tocmai de aceea avertismentul pe care îl  lansează trebuie tratat cu toată seriozitatea. Iar amiralul Charles A. Richard nu are vești prea bune pentru pacea mondială.


Începe o nouă pandemie? Experții o compară cu Moartea Neagră.


Comandantul american acuzî Moscova și Beijingul că se dedau la provocări „în moduri care nu au mai fost văzute de la Războiul Rece încoace. Richard se referă atât la atacurile cibernetice asupra SUA, cât și la amenințările spațiu. Amiralul a acuzat China și Rusia că „profită de pandemia pentru a-și impune agresiv interesele naționale”.

Există riscul izbucnirii unui război nuclear. Rusia și China încearcă să stabilească un “nou normal”

În articolul trimis revistei  Proceedings a US Naval Insitute, amiralul Richard avertizează: „Aceste comportamente sunt destabilizatoare și, dacă nu sunt combătute, cresc riscul unei mari crize de putere sau al unor conflicte”.

El a spus că, deși probabilitatea utilizării armelor nucleare este evaluată de experți ca fiind „scăzută”, ea rămâne posibilă.

„Nu putem respinge sau ignora evenimente care par improbabile în prezent, dar care dacă ar avea loc, ar avea consecințe catastrofale. Trebuie să acționăm pentru a menține agresiunea lor sub control.


Biden bate toate recordurile. 5 greșeli majore într-o săptămână


Dacă nu răspundem  inițiativelor lor, riscăm să le întărim convingerea că SUA nu este dispusă sau nu e capabilă să răspundă, ceea ce i-ar putea încuraja și mai tare.

În plus, aliații noștri pot interpreta inacțiunea ca o lipsă de dorință sau o incapacitate de a conduce. (…)

În momentul în care inițiativa unui adversar devine un fapt împlinit, SUA e forțată  să decidă dacă acceptă „noul lor normal”, angajează forța militară pentru a restabili status quo-ul sau stabilește propriul  ei „nou normal”, notează ziarul britanic Express.

Bătălia pentru Europa de Est! Planul diabolic al Chinei