Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Zelenski „a omis” România din lista susținătorilor Ucrainei! Turcescu: Ne disprețuiesc profund. Video
Exclusiv. Zelenski „a omis” România din lista susținătorilor Ucrainei! Turcescu: Ne disprețuiesc profund. Video

Exclusiv. Zelenski „a omis” România din lista susținătorilor Ucrainei! Turcescu: Ne disprețuiesc profund. Video

Unde bate UE atunci când întârzie cu ajutorul financiar de 8 miliarde de euro promis Ucrainei, stârnind furia lui Zelenski? De peste Ocean - cu escală la Antena 3, așa-zisul CNN românesc - o tendință este tot mai evidentă: entuziasmul față de cauza Ucrainei a scăzut simțitor. Robert Turcescu și invitații săi în podcastul EVZ Play, Victor Ciutacu și Mirel Curea, au comentat rațiunile din spatele acestei vizibile schimbări de atitudine a americanilor. Dacă exindem însă dincolo de jocurile geopolitice în contextul general al războiului, mai gravă este atitudinea Ucrainei față de români.

Invitat în emisiunea EVZ Play, jurnalistul RTV Victor Ciutacu a amintit că Volodimir Zelenski „a uitat” să menționeze în recentele declarații publice țara noastră printre prietenii țării sale, deși ajutorul acordat pe multiple planuri de România a fost considerabil.

Ucraina și-a trădat adevăratele sentimente față de România

Așa cum a remarcat realizatorul Robert Turcescu, atitudinea președintelui Ucrainei nu face altceva decât să confirme răceala cu care Zelenski personal și ucrainenii privesc România.

Moderatorul podcastului EVZ Play a observat că devine evident, după scandalul legii minorităților românești din Ucraina din decembrie, precum și recenta omisiune de către Zelenski a României din lista de prieteni, dovedesc că Ucraina este de-a dreptul ostilă țării noastre.

„Ucrainenii din cercul lui Zelenski ne disprețuiesc profund. Faptul că legea minorităților ne-a arătat negru pe alb cât de mult ne disprețuiesc. Noi îi pupăm în cur și îi considerăm cei mai viteji și cei mai minunați dintre toți est-europenii când Ucraina, o mai spun încă o dată, e o țară profund coruptă. Și în timpul războiului, la ora la care vorbim, fură în draci. Zelenski nu e în stare să zică mulțumesc proștilor de români”, a opinat Turcescu .

Curea: Niște consilieri deștepți, care să nu pună poza lui Bandera pe pereți, are?

Pe de altă parte, jurnalistul EVZ Mirel Curea a comentat decizia unuia dintre oamenii de încredere ai liderului de la Kiev. Cel mai controversat consilier al lui Zelenski a demisionat din funcție după ce a sugerat că Ucraina a doborât racheta care a lovit blocul din Dnipro. Informația a fost preluată de propagandiștii ruși. Potrivit Sky News, consilierul prezidențial Oleksiy Arestovych și-a prezentat demisia marți, în fața președintelui Ucrainei.

În viziunea lui Mirel Curea, demisia lui Arestovych vine pe fondul unei lipse de profesioniști în anturajul fostului actor, ceea ce se vede și în deciziile luate de șeful statului vecin.

„Am avut o mare disponibilitate de a-i înțelege poziția lui Zelenski. E președintele unei țări care se apără. Eu aici nu mai înțeleg, dacă nu îl duce pe el capul, niște consilieri deștepți, care să nu pună poza lui Bandera pe pereți, are? Care să-i explice, băi nebunule, așa e, românii sunt câh, ungurii sunt câh, polonezii sunt de rahat, dar avem nevoie de ei. Hai măi, să fim măcar drăguți cu ei. Eu nu îl înțeleg pe băiatul ăsta (n.r. – Zelenski). Îi înțeleg poziția, eu în locul lui decât să pun semnătura că dau juma de țară, aș prefera să-mi pun pistolul la tâmplă. Dar să-și dea singur șuturi în cur? Nu numai lui, și poporului lui (…) Cum poate Zelenski să aibă atât de puțină minte?”, a ținut să puncteze Mirel Curea în studioul EVZ-Capital.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: