Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Bomba momentului! Cristoiu, candidat la președinție din partea PSD? Ce a declarat jurnalistul în podcastul EVZ. Video
VIDEO

Exclusiv. Bomba momentului! Cristoiu, candidat la președinție din partea PSD? Ce a declarat jurnalistul în podcastul EVZ. Video

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a pus pe jar, luni seară, întreaga scenă politică. Invitat la RTV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, liderul social-democraților a lansat bomba: partidul său ia în calcul, ca viitor candidat la alegerile prezidențiale din 2024, o personalitate care nu e membru de partid. Liderul PSD a enunțat numele lui Ion Cristoiu ca potențial candidat la scrutinul prezidențial din 2024.

În emisiunea lui Victor Ciutacu de luni seară, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că la următoarele alegeri prezidenţiale PSD nu va veni neapărat cu un om politic. România are nevoie de un preşedinte de stânga, indicând că din partea PSD ar putea candida un intelectual, potrivit Agerpres. Ciolacu a mai spus că își dorește modificarea statutului PSD astfel încât să poată candida și o personalitate neafiliată partidului.

Ion Cristoiu
Sursa foto: EVZ

Ciutacu: „Am întrebat rămâne Cristoiu, ați vorbit cu dânsul? ”

Moderatorii podcastului EVZ Play, difuzat pe canalul de YouTube HAI România!, Robert Turcescu și Mirel Curea, l-au provocat pe realizatorul România TV să traseze contextul în care Ciolacu a făcut sugestia referitoare la candidatura lui Ion Cristoiu. Victor Ciutacu a precizat că l-a căutat, după sărbătorile de iarnă, pe președintele social-democraților pentru a-l invita în emisiunea pe care o prezintă. În opinia lui Victor Ciutacu, ipoteza Cristoiu – candidat se înscrie în teoria ca PSD să fie reprezentat de un intelectual neafiliat la viitorul scrutin prezidențial.

„Am întrebat rămâne Cristoiu, ați vorbit cu dânsul? A dat-o cum ați văzut și dvs.. În esență sunteți băiat bun și cu vederi de stânga și vă caută ei dacă au nevoie”, a precizat Ciutacu în dialog cu Cristoiu pentru podcastul EVZ Play.

Cristoiu: E ca și cum, ca să scapi de una, îi spui că te însori cu Angela Merkel

Într-o intervenție în direct în podcastul EVZ Play, fondatorul EVZ a dezvăluit, cu mult simț al umorului, ce reprezintă manevra lui Marcel Ciolacu. Reputatul gazetar a subliniat că nu l-a consultat nimeni pe tema candidaturii sale din partea social-democraților.

„A fost o mișcare abilă, foarte interesantă. E ca și cum, când ești tânăr și vrei să scapi de una, să nu te însori cu ea, o să spui că te însori cu Merkel. Ca să scape de domnu Geoană, dl. Ciolacu a zis că partidul se va însura cu mine. El știe, nu am discutat niciodată.A folosit o comparație care nu risca să-i facă probleme (…) Să te ferească Dumnezeu să îi dai un intelectual pe la nas cu tămâia asta a politicii. Mai țineți minte când a candidat Nicolae Manolescu? De regulă intelectualii imediat împart ministerele”, a declarat Cristoiu în studioul EVZ-Capital.

Viitorul președinte, din afara politicii?

Cunoscutul jurnalist și analist politic a mai avansat ideea că după toate aparențele, mișcarea PSD arată orientarea partidelor pentru candidați care să nu fie oameni politici. „Va fi din afara partidelor, în sensul acesta aș lua insistența d-lui Ciolacu. Șanse uriașe au fie dinspre dreapta, fie dinspre stânga din afara partidelor”, a conchis Cristoiu.

În context, reputatul jurnalist a amintit, de asemenea, că a mai fost ofertat în perioada mandatului Emil Constantinescu, tot pentru poziția de candidat al unui partid la funcția supremă în stat.