Evenimentul Zilei > EVZ Special > Exclusiv. Viitoarea șefă interimară a TVR, propusă de PNL, a prezentat date false privind studiile
Exclusiv. Viitoarea șefă interimară a TVR, propusă de PNL, a prezentat date false privind studiile

Exclusiv. Viitoarea șefă interimară a TVR, propusă de PNL, a prezentat date false privind studiile

Probleme grave în studiile universitare ale candidatei PNL la funcția de director general adjunct al TVR, jurnalista Ramona Săseanu de la TVR-Craiova. Informațiile prezentate de aceasta public, pe site-ul TVR-Craiova sunt false. Iar datele contradictorii din CV-ul lui Săseanu indică impostura. Prezentăm doar câteva exemple.

Prima minciună: Cadre universitare din Universitatea București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării neagă că o persoană cu numele de Săseanu Ramona ar fi înscrisă în prezent la cursurile de masterat așa cum aceasta se prezintă pe site-ul oficial al TVR-Craiova.

Săseanu a afișat pe site-ul TVR că a absolvit Universitatea din Craiova. În fapt, a terminat “Spiru Haret”

A doua minciună: Săseanu se prezintă pe site-ul televiziunii ca fiind  licenţiată a Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică a Universității de  din  Craiova. Exprimare care indică Universitatea de stat. Dar și absolventă a  Facultăţii de Știinţe Economice din cadrul aceleiași Universităţi.

Fals. Potrivit CV-ului Ramonei Săseanu ajuns în Parlament cu ocazia nominalizării ei pentru funcție de șef interimar la TVR, aceasta a urmat în anii 2004-2007  cursurile Facultății de Drept și Administrație Publică a unei alte Universități decât cea amintită pe site-ul oficial al TVR. Respectiv, a urmat cursurile Universității “Spiru Haret” din Craiova. Universitate privată.

A doua Facultate amintită pe site-ul TVR nu este localizată în nicio Universitate

În ceea ce privește  a doua facultate enunțată de Săseanu, Facultatea de Științe Economice, menționată pe site-ul TVR, în CV-ul ajuns în Parlament nu este menționată Universitatea căreia în aparține această facultate. În orice CV profesional pentru funcții publice se menționează explicit perioada de studii, Facultatea și Universitatea căreia îi aparține instituția. Dar și anul licenței! Sunt datele care confirmă veridicitatea studiilor urmate și care sunt enunțate în orice CV. Dar aceste date nu apar și în CV-ul lui Săseanu care a preferat o exprimare neclară.

În CV, Săseanu este “din 2020 până în prezent psiholog practicant autonom”

Ramona Săseanu este mai preocupată, în prezent, de domeniul psihologic decât de jurnalism. Pe CV-ul ei, Săseanu precizează că “din 2020 până în prezent este psiholog/psihoterapeut practicant autonom”. Și tot din 2020 până în prezent, viitoarea șefă interimară a TVR precizează în CV că deține un cabinet personal de Psihologie și că este specializată ca psihoterapeut și consilier în dezvoltare personală.

Filmul cu vrăjitoarea este dublat de emisiunea “Leacuri, Hapuri și Pilule”

Ca produse jurnalistice, Suseanu precizează în CV calitatea de realizator-prezentator al emisiunii “Panorama Minorităților”, ocazie cu care a intervievat-o pe vrăjitoarea Elena din Craiova, persoană cu care jurnalista are o relație veche de amiciție potrivit presei locale. Totodată, Săseanu a realizat și moderat și emisiunea  “Leacuri, Hapuri și Pilule” care a fost difuzată și pe TVR3.

Săseanu, la un pas să fie votată de Parlament în fruntea TVR

Candidata PNL la funcția de director general interimar al TVR pentru o perioadă de până la șase luni a fost audiată de Comisiile de Cultură, Arta și Mass-media din Parlament, apoi a fost votată de plenul comun al Parlamentului.