Cine este Ramona Săseanu, propunerea TVR pentru șefia postului public. Imagini de colecție

Cine este Ramona Săseanu, propunerea TVR pentru șefia postului public. Imagini de colecție

Șefa interimară a Societății Române de Televiziune, Ramona Săseanu, a avut interese legate de anumite teme extrem de controversate. Jurnalista a realizat în anul 2015 un interviu în care discută cu o ghicitoare despre dezlegatul cununiilor și a ghicitului în cărți într-o manieră nepotrivită, conform Capital. 

Șefa interimară a Societății Române de Televiziune, Ramona Săseanu, validată pe 10 mai, la propunerea liberalilor, a avut interese foarte controversate. În cadrul unui interviu difuzat pe TVR 3, în anul 2015, cu Vrăjitoarea Elena, Ramona Săseanu a pus întrebări cu tentă de promovare a activității ghicitoarei. 

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Interviul jurnalistei are tentă de promovare a activității vrăjitoarei

Jurnalista a discutat cu femeia care s-a declarat a fi ”vrăjitoare, tămăduitoare sau clarvăzătoare, cum doriți dumneavoastră să spuneți”, despre dezlegarea cununiilor, descântul de deochi și alte lucruri de acest fel în cadrul unui interviu ce durează aproape un sfert de oră - 12 minute, concret. 

Problema nu a fost subiectul interviului neapărat, ci manieră în care a fost realizat, conform sursei citate, întrucât jurnalista Ramona Săseanu are tendința ca, prin întrebările adresate, să promoveze activitatea vrăjitoarei. 

În timpul interviului, jurnalista îi pune ghicitoarei întrebări referitoare la ”consumul fantastic de energie” din timpul descântecelor sau despre ”harul” pe care îl are. Ramona Săseanu a întrebat-o pe Vrăjitoarea Elena dacă aduce ”noutăți” în ocupația ei sau dacă toate meșteșugurile sunt moștenite.

 

Șefa interimară TVR o elogiază pe vrăjitoare

Ziarista nu cere explicații vrăjitoarei referitoare la modul în care, de exemplu, aceasta pretinde că tămăduiește oameni prin ceea ce face ea. Ea pune strict întrebări legate de activitatea femeii, însă fără a cere și motivări ale acțiunilor ghicitoarei. 

Angajata TVR Craiova îi aduce elogii și o complimentează pe femeia pe care o intervievează, pentru ”harul pe care îl are”, conform sursei citate. Ambele femei insistă pe ideea ca oamenii să vină la timp la ”ședințele de dezlegare” pentru că altfel ”nu se mai poate face nimic”. ”Pentru că dacă sunt date prin pământul morților atunci nu mai am ce face, nu se mai poate face mare lucru”, a spus în interviu Vrăjitoarea Elena. 

Aceasta era vizată, la doar câteva luni după difuzarea interviului, de un dosar penal pentru șantaj și înșelăciune. Femeia este, în prezent, judecată de către instanțele din Ploiești.

Realizatoarea interviului, jurnalista Ramona Săseanu este susținută de alianța PNL-USR-PLUS pentru funcția de director al Societății Române de Televiziune. Instituția deține un buget de aproximativ 100 de milioane de euro anual și are peste 2.500 de salariați.