Evenimentul Zilei > Sport > Exclusiv. Un selecționer îi răspunde lui Gigi Becali: „Ideile pe care le-a lansat țin de secole îndepărtate”
Exclusiv. Un selecționer îi răspunde lui Gigi Becali: „Ideile pe care le-a lansat țin de secole îndepărtate”

Exclusiv. Un selecționer îi răspunde lui Gigi Becali: „Ideile pe care le-a lansat țin de secole îndepărtate”

Federația Română de Fotbal și-a îndreptat atenția, în ultimii ani, și către dezvoltarea fotbalului feminin.

În țara noastră, fenomenul nu are încă amploarea pe care a căpătat-o în Vestul Europei, iar una dintre recomandările venite de la UEFA, către forurile autohtone, este de-a ajuta la promovarea acestei ramuri.

Anul trecut, în Spania, la meciul dintre Atletico Madrid și FC Barcelona au asistat 60.739 de spectatori, record pentru fotbalul feminin. România este departe de această audiență chiar și la meciurile dedicate bărbaților, majoritatea confruntărilor din Liga I disputând-se în anonimat.

Federația Română de Fotbal va obliga grupările din primul eșalon să înființeze echipe rezervate fetelor. În caz contrar, nu vor primi licența de funcționare.

Marele contestatar al proiectului este Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB, care nu acceptă ideea femeilor ce practică fotbalul. Latifundiarul din Pipera a ieșit la rampă cu declarații dure, cu tentă misogină. „Lumea și-a pierdut mințile și spune «Hai să facem femeia pe post de egalitate cu bărbatul».

Lumea chiar și-a pierdut mințile! Femeile poartă pantaloni și bărbații fuste. Asta e moda la Londra! Bărbatul e făcut după chipul lui Dumnezeu, iar femeia e sclava bărbatului”, a tunat Becali.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.