Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV Spaima corupților din Ardeal a decis să se retragă de la șefia DNA Cluj. Procurorul șef Elena Botezan vrea să ajungă judecător
EXCLUSIV Spaima corupților din Ardeal a decis să se retragă de la șefia DNA Cluj. Procurorul șef Elena Botezan vrea să ajungă judecător

EXCLUSIV Spaima corupților din Ardeal a decis să se retragă de la șefia DNA Cluj. Procurorul șef Elena Botezan vrea să ajungă judecător

Doamna de fier a anticorupției clujene și-a cerut transferul de la DNA Cluj, din este procurer șef la Curtea de Apel Cluj, în funcția de judecător.

În patru județe din Transilvania, Cluj, Bistrița Năsăud, Sălaj și Maramureș, aria de competență a DNA Cluj,ajungea să rostești numele Elenei Botezan, procurorul șef al DNA Cluj, și pecorupți îi apucă tremuratul.

Deși mai avea aproape doi ani din mandatul de procurer șef, Elena Botezan, o femeie hotărâtă, a decis zilele trecute să facă un pas înapoi și să părăsească DNA Cluj, instituție pe care a condus-o cu mână de fier, în ultimii patru ani și să ceară transferul pe funcția de judecător. Mandatul de procurorșef era valabil până în luna martie 2016.

Elena Botezan susține că decizia ei de a pleca din funcția de procurer șef nu are niciun substrat și că trebuie privită doar ca o decizie de ordin personal. ”După 20 de ani ca și procurer și alți câțiva de șef al DNA Cluj, pot să spun că a venit vremea să încerc altceva. Am depus o cerere la CSM pentru a obține transferul pe funcție de judecător la Curtea de ApelCluj. Sper să îmi placă tot la fel de mult ca și funcția de procuror anticorupție. Nu trebuie căutate alte substraturi. Este doar decizia mea și este de ordin personal”, a declarat Elena Botezan.

Spaima politicienilor corupți

Pe ordinea de zi a secției de judecător a Consiliului Superior a Magistraturii, care se va desfășura joi, se va discuta și cererea procurorului Botezan de a   fi numită în funcția de judecător la Curtea de Apel Cluj. ”Este o fază preliminară. Dacă cererea mea va fi aprobată mai urmează să fie discutată și de plenul CSM”, a spus procurorul Botezan.

În ”cartea de vizită” a procurorului șef Elena Botezan sunt scrise numele unor politicieni de calibru care au fost anchetați și trimiși în spatele gratiilor, cum ar fi primarul Clujului, Sorin Apostu, președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu sau vicepreședintele aceleiași instituții, Radu Bica, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Anchetele conduse de procurorul șef Elena Botezan au avut o eficiență maxima. Discrestă cu toată lumea, magistratul a reușit să ajungă mereu în preajma celor corupție și să îi trimită direct în spatele gratiilor.

La un moment dat, numele Elenei Botezan a fost vehiculat pe lista scurtă cu procurorii care pot ocupa funcția de șef al DNA.