Evz.ro a aflat, în exclusivitate, cine este tânărul agent care l-a împușcat mortal pe Alexandru Gâzdac, de 37 de ani, tânăr cunoscut cu afecțiuni psihice care, în anul 2016, a intrat intenționat cu mașina în poarta principală de la Palatul Victoria, clădirea în care se află Guvernul României.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 22 aprilie, în complexul hotelier Monte Carlo din cartierul Pajura, acolo unde locuia bărbatul împușcat.

Polițistul de la Secția 5 are doar 23 de ani și trei ani de activitate în poliție, au dezvăluit, pentru evz.ro, surse judiciare.

El a ieșit în calea lui Alexandru Gâzdac care era doar în chiloți și avea în mână o foarfecă și, potrivit procurorilor chestionați de evz.ro, un alt „obiect metalic”.

 exclusivitate evz.ro

„Polițistul nu avea experiență. Asta este drama în ziua de astăzi, că nu mai are cine să îi învețe. Cei care l-au trimis acolo au greșit. S-a speriat și a tras de frică. Două gloanțe la picioare și, apoi, a descărcat pistolul în direcția omului”, a explicat, în exclusivitate pentru evz.ro, un om al legii.

Aceeași sursă ne-a dezvăluit, însă, un amănunt șocant: Mama polițistului lucrează la Corpul de Control al MAI, ca secretară!

După nume, pe care nu îl facem public pentru a nu împieta ancheta, într-adevăr, în aparatul central al MAI sunt persoane care ar putea fi în relație de rudenie cu polițistul.

Din declarațiile de avere ale agentului care l-a împușcat pe Alexandru Gâzdac reise că se află în activitate din anul 2017, nu e căsătorit și nu are niciun fel de avere.