Exclusiv. OMV a tunat, Klaus s-a executat! Austria și-a cerut tainul. „Ne înțelegem cu Virgil Popescu și cu matale nu?" Video

Exclusiv. OMV a tunat, Klaus s-a executat! Austria și-a cerut tainul. „Ne înțelegem cu Virgil Popescu și cu matale nu?" Video sursa foto. Presidency

Mai întâi Olanda. Apoi Suedia. Acum Austria. România a devenit vaca de muls a smecherilor care au ceva de vândut, a băieţilor deştepţi care vor facilităţi fiscale sau a samsarilor care stau la pândă să prindă ceva de cumpărat la preţ mic şi cu profit mare. Gen Portul Constanţa. Sau Hidrolelectrica. Mai nou ne ţin în şah cu admiterea în Schengen, iar lucrurile sunt evidente când delegaţia austriecilor de la OMV se cere în audienţă la Cotroceni, iar Klaus Iohannis se execută fără întârziere.

E ceva de făcut sau am ajuns cu adevărat proştii Europei? Victor Ciutacu, Mirel Curea şi Robert Turcescu au purtat un dialog incendiar într-un podcast cu vorbe grele, despre mize mari de care se vorbește mai mult în șoaptă.

România, vaca bună de muls

În opinia moderatorului emisiunii transmise zilnic de la ora 12, pe canalul de Youtube EVZ-Capital, întâlnirea dintre CEO-ul companiei austriece OMV Petrom, Alfred Stern, și președintele Klaus Iohannis, sub pretextul discutării planurilor de investiții ale acesteia în România, este o probă a interesului austriecilor în povestea fără sfârșit a primirii țării noastre în Schengen.

Sursa: Dreamstime.com

„Cu referire la strategia OMV Petrom, au fost prezentate princi­palele direcţii de implementare a unui plan de investiţii ambiţios, care vizează inclusiv producţia de energie din surse regenerabile, biocom­busti­bili şi adoptarea de noi tehnologii“, se arată într-un comunicat sec emis de Administraţia Prezidenţială.

Ne puteți urmări și pe Google News

Curea: Olanda e o Columbie a Europei

Jurnalistul EVZ Mirel Curea atrage atenția că inamicul nr. 1 al țării noastre, Olanda, este cel mai puțin în măsură să critice nivelul de securitate pe care îl putem asigura la frontiere, având în vedere că e poarta de intrare a stupefiantelor pe bătrânul continent. „Olanda e o Columbie a Europei". Jurnalistul consideră că deși se opune vehement accederii României în spațiul Schengen, batavii sunt cei care ar trebui să-l părăsească. „Ar trebui scoasă din Schengen. 80% din traficul de droguri din Europa tranzitează Olanda. Și drogurile și migranții sunt tot o problemă de frontieră", a subliniat jurnalistul EVZ.

Muncitori români umiliţi şi în Olanda, nu doar în Germania

În aceeași intervenție, jurnalistul de televiziune Victor Ciutacu a comentat astfel: „în continuare rușii tropăie la olandezi. Olandezii sunt măgari", cu referire la afacerile cu gazul rusesc pe care autoritățile olandeze le derulează în pofida sancțiunilor dictate de Uniunea Europeană.

Gazda podcastului, Robert Turcescu, apreciază că e evident apropoul austriecilor. „Dintr-odată Klaus Iohannis, care de obicei știți cum e ziua lui de luni - nu prea, l-a primit. Să se trezească ministrul de Interne austriac că nu ne bagă în Schengen când Klaus era deja liniștit... Cu Suedia era aproape rezolvată, cu Olanda așa, au apărut ăștia la masă că vor și ei ceva".

„Cumetre, ne înțelegem cu Virgil Popescu și cu matale nu?, a replicat Mirel Curea.

Maestrul a avut dreptate

Luni, în emisiunea Cristache și Cristoiu, jurnalistul și analistul politic Ion Cristoiu a anticipat că România va scăpa de MCV, lucru confirmat marți de anunțul Comisiei Europene. Acesta ar fi primul pas pentru primirea noastră în Schengen, consideră reputatul gazetar.

„Cred că ei vor ceva de la noi. În legătură cu Schengen-ul care este cel mai mare obiectiv al actualei coaliții și al lui Iohannis. Dacă nu e intrăm, e Stalingradul” acestui regim, dar va fi și un dezastru pentru Uniunea Europeană, de asta eu sunt sigur că intrăm. Probabil cu un MCV. Până acum nu am avut nicio obiecție”,  a spus Cristoiu.

Sursa foto: Presidency.ro

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro