Criminaliștii și-au început dimineața la bijuteria Valmand de pe strada Lucian Blaga. Aici se vând exclusiv bijuterii cu diamante, din aur și platină.

Jaf după jaf, la Timișoara

De ceva timp, în Timișoara și împrejurimi acționează cel puțin o bandă de hoți. Aceștia sunt cu adevărat profesionișt, astfel că, în ciuda pagubelor mari, nu au putut fi prinși încă.

În urmă cu exact o lună, spărgeau sediul reprezentanței Altex din Timișoara. Au forțat ușa de la intrare, au pătruns și , după ce și-au luat de pe raft electronicele dorite, au forțat seiful, iar din interior au luat 50.000 de lei, bani rămași din încasările zilei precedente. Ca să fie siguri că nu vor fi de găsit, au mers în încăperea unde se aflau serverele pe care se stocau imaginile surprinse de camerele de supraveghere și au plecat inclusiv cu acestea, nu înainte de a folosi spuma din extinctoare pentru a acoperi locurile unde și-au lăsat amprentele, ca să le șteargă.

Primăvara aceasta hoții au mai furat seiful din incita sediului Fan Courier cu 600.000 de lei în el.

Un atelier de bijuterii din zona Pieței Doina a fost spart, în noaptea de 15/16 martie. Din siefurile masive care au fost efectiv decupate, hoții au sustras 4 kilograme de aur sub forma de lingouri, 2 kilograme de argint și câteva bijuterii model, a căror valoare trece de 100.000 e euro.

Mai recent, la începutul lunii mai, vila unui om de afaceri arab, proprietar și el de bijuterie, a fost spartă. Hoții știau că acesta era plecat cu familia, și au furat din seif cu bani și bijuterii de aperoape 100.000 de euro.

Cu 10.000 de lei, și câteva kilograme de bijuterii din aur și argint cu pietre prețioase au plecat hoții care au jefuit, de Crăciun, anul trecut, o altă bijuterie din Timișoara. Au luat pe sus seiful care cântărea 500 de kilograme. În aprilie anul trecut, hoții au intrat într-o casă de schimb valutar din Timișoara. Au tăiat seiful cu lampa cu autogen și au furat din el 87.000 de euro.

Toate aceste cazuri sunt, pentru Poliția Timiș în lucru, fiind înregistrate ca dosare cu autoriu necunoscuți. (Fotografii și video: Adrian Pîclișan)

Vom reveni cu amănunte.