Cazul maimuței care i-a pus pe jar, în urmă cu câteva zile, pe bucureștenii din Sectorul 5 al Capitalei, după ce s-a plimbat liberă pe străzi, este departe de a fi unul singular, iar leii descoperiți, cu ceva vreme în urmă, în bătătura casei lui Nuțu Cămătaru, vorbesc de la sine despre amploarea pe care a căpătat-o în România traficul cu animale sălbatice.

Lei, urși, mistreți, vulpi, șerpi sau vulturi sunt animale exotice preferate din ce în ce mai mult de românii care, de dragul aventurii sau pur și simplu din teribilism, preferă ca animale de companie, în locul unei banale pisici sau al unui câine inofensiv, animale exotice care pot deveni extrem de periculoase, fie printr-un comportament agresiv, fie prin bolile mortale pe care le pot transmite.

Evz.Tv prezintă un material incendiar despre neputința legii, dar și despre nepăsarea autorităților, atunci când vine vorba despre pedepsirea drastică a celor care dețin ilegal animale sălbatice pe post de companioni.

Vezi mai jos materialul video cu soarta pe care au avut-o maimuțele găsite pe proprietatea lui Nuțu Cămătaru. Cine deține, cu acte în regulă, 7 urși și cât cere pe un pui de fiară.