Evenimentul Zilei > Justitie > EXCLUSIV EVZ. Procuroarea-șefă și-a spionat iubitul și pe rivala în amor a fiicei sale. „Nu că-i mai frumoasă ca tine, e tot blondă acum!”
EXCLUSIV EVZ. Procuroarea-șefă și-a spionat iubitul și pe rivala în amor a fiicei sale. „Nu că-i mai frumoasă ca tine, e tot blondă acum!”

EXCLUSIV EVZ. Procuroarea-șefă și-a spionat iubitul și pe rivala în amor a fiicei sale. „Nu că-i mai frumoasă ca tine, e tot blondă acum!”

Carmen Sîrboiu este acuzată de o infracțiune inedită: folosire de informații ce nu sunt destinate publicității, după ce l-a filat pe fostul iubit al fiicei sale. Complicii săi: un taximetrist și un polițist.

Procuroarea Carmen Sîrboiu, şefa Parchetului Orşova, și-a făcut un serviciu secret „în miniatură”. Scopul: urmărirea concubinului său şi al fostului iubit al fiicei sale. Detaliile apar în actele DNA, prin care procuroarea-șefă a fost acuzată de fapte de corupție.

În timpul anchetei în care Carmen era monitorizată pentru luare de mită şi trafic de influenţă, aceasta spunea la telefon că a plasat de mai multe ori, în autoturismul concubinului său, Gabriel Pleșea, un dispozitiv audio de înregistrare ambientală. Partenera de discuţii era chiar fiica sa, Cătălina Sîrboiu. Potrivit procurorilor, pentru filarea unor persoane, Carmen a apelat la serviciile unui taximetrist din Orșova, Marcel Preda, pe care îl remunera corespunzător. Acesta a fost folosit la urmărirea lui Petre-Sorin, fostul iubit al fiicei sale. Procuroarea a mai apelat la subofițerul Ionuţ Fişter, şeful Formaţiunii Rutiere din Orşova, pentru a interoga bazele de date ale Poliției, să obțină informații despre noua iubită a lui Petre-Sorin.

Fişter i-a transmis că rivala Cătălinei este administrator la o firmă, că deţine permis auto, dar că nu are un autoturism pe numele ei. Într-un alt caz, el a căutat pe internet fotografia unei alte rivale a Cătălinei.

Se întorc șpăgile penibile: răsaduri de flori și beton

În acest dosar, procurorii DNA au cerut ieri arestarea mai multor persoane: Carmen Sîrboiu (prim-procuror Orșova), Ion Ianoși (comisar –șef IPJ Mehedinți), Ionuț Fișter (subofițer Orșova), Viorel-Sorinel Duducea (afacerist) și Constantin Popescu (președinte PSD Orșova). Ancheta priveşte modul în care Sîrboiu a luat mită pentru a bloca anumite anchete. Ea a intervenit la poliţiştii din Orşova pentru ca aceștia să nu întocmească actele de constatare pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

Sîrboiu a primit mai multe şpăgi penibile în schimbul servicilor ei: beton, pietriş, balast, bolţari pentru constuirea unei case pe malul Dunării, dar şi 225 de răsaduri de flori ornamentale de grădină sau lucrări de amenajare, curățenie și grădinărit a curții. Ianoși a primit același tip de șpăgi: două uși în valoare de 355 de euro, un panou din lemn și o șină metalică.

Într-o discuție telefonică din 15 aprilie 2013, procuroarea Carmen Sîrboiu i-a cerut lui Constantin Popescu răsaduri de flori ornamentale pentru ea, dar și pentru pentru prim-procurorul de la Mehedinți.

Carmen: Aha. Da, am văzut, e foarte frumos! Doamna prim’ de la Severin a venit vineri pe la mine, pe aicea, și i-a plăcut foarte mult.

Constantin: Ne străduim și noi, cu bani puțini, să facem și noi o treabă, ceva.

Carmen: Da și…vroiam să te rugăm și noi de niște floricele.

Constantin: Da, păi comand acum, că n-am comandat încă.

Într-o discuție din 11 martie 2013, procuroarea Carmen Sîrboiu i-a povestit fiicei sale cum arăta rivala în dragoste.

Cătălina: Îmi aduci tu notat.

Carmen: Da, băgai în geantă și o văzui, e frumoasă.

Cătălina: De unde o văzuși?

Carmen: Păi, mi-o arătă pe…

Cătălina: Poza de la buletin?

Carmen: Da, dar nu poate să scoată din… are el un aparat.

Cătălina: Cine, Fișter?

Carmen: Da, mă, da.

Cătălina: E mai frumoasă ca mine?

Carmen: Eee, nu că-i mai frumoasă ca tine, e tot blondă acum”.