Un OFIȚER al Poliției Rutiere a circulat ani de zile FĂRĂ PERMIS. A condus mașini ale Poliției Române și a fost șoferul unui mitropolit
Editura Evenimentul si Capital

Un OFIȚER al Poliției Rutiere a circulat ani de zile FĂRĂ PERMIS. A condus mașini ale Poliției Române și a fost șoferul unui mitropolit

Augustin Căpîlnaș
Autor: | | 63 Comentarii | 6493 Vizualizari

Corpul de Control al IGPR se confruntă cu o situaţie nemaiîntâlnită în sistemul poliţienesc. Un ofiţer de la Direcţia Rutieră nu a avut niciodată permis de conducere, deși a condus ani la rând mașina de serviciu pe drumurile publice, au dezvăluit surse judiciare, pentru EVZ. Subcomisarul a fost „depistat” în urmă cu o lună, la verificarea anuală pentru prelungirea avizului de poliţie rutieră a dreptului de a conduce. Polițistul infractor a condus ilegal până și o mașină de Poliție.

UPDATE. Inspectoratul General al Poliției Române a transmis că, prin Direcția Control Intern, a efectuat verificări la Direcția Rutieră, încă din data de 28 februarie a.c., cu privire la situația unui ofițer față de care s-a constat că nu deținea permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și s-a dispus cercetarea disciplinară a polițistului. Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta.

Un coleg a constat astfel că Augustin Căpîlnaş nu a are permis de conducere deşi de peste patru ani a condus încontinuu maşina pusă la dispoziţie de Direcţia Rutieră, la fel şi maşina personală cu care a venit de la Alba Iulia. Nimeni nu şi-a putut explica faptul că, până acum, în fiecare an, i s-a prelungit avizul, fără verificarea elementului de bază, permisul de a conduce pe şoselele României. Sursele EVZ spun că, anunţat în grabă de subaltern, şeful Poliţiei Rutiere , comisarul şef Lucian Diniţă, care a sesizat Corpul de Control.

Fost șofer al Arhiepiscopiei Alba

Dosarul este şi mai şocant având în vedere că poliţistul rutierist, Augustin Căpîlnaş, a fost preot, fiind absolvent al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj, promoţia 1996. După terminarea facultăţii, Augustin Căpîlnaş, a slujit aproape 8 ani ca arhidiacon la Catedrala Reîntregirii Alba Iulia, timp în care a fost şi şoferul Arhiepiscopiei de Alba Iulia, fără ca vreun poliţist să îndrăznească să-i ceară actele.Pentru scurt timp a fost preot militar la Comandamentul Teritorial al Jandarmeriei Cluj Napoca. După absolvirea unui curs MAI, omul renunţă la sutană şi în 2004, devine ofiţer, profesor la Şcoala de poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj Napoca. În ianuarie 2006, subinspectorul de poliţie Augustin este numit, prin transfer, primul fost preot purtător de cuvânt al IPJ Alba Iulia. În 2010 era deja inspector de poliţie, ofiţer specialist la Direcţia Rutieră.

Șeful Poliției Rutiere: „Nu figurează în baza de date cu permis”

Șeful Poliției Rutiere, comisarul șef Lucian Diniță a declarat pentru EVZ că ofițerul din subordinea sa a fost depistat pe data de 28 februarie. „Am sesizat Corpul de Control al IGPR în momentul în care am constatat că ofițerul nu figurează în baza de date cu permis de conducere.”, a declarat șeful Direcției Poliției Rutiere. Diniță a mai precizat că ancheta este efectuată de Corpul de Control care va stabili ce măsuri se vor lua împotriva polițistului.. „Era ofițer la educație rutieră și relații cu media și nu participa la activități de control, nu aplica amenzi și nu semna procese-verbale de contravenție”, a explicat șeful Poliției Rutiere.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate