Victor Ponta – președintele României, Liviu Dragnea – premier și totodată șeful PSD. Scenariul, foarte convenabil pentru baronii PSD, pentru că Dragnea este unul de-al lor, a fost lansat ieri de primarul Constanței, Radu Mazăre. Declarațiile sale vin după reuniunea de la Brașov de sâmbăta trecută, când premierul a preferat să lipsească de la întâlnirea cu președinții de filiale, lăsându-l pe Dragnea să liniștească spiritele, agitate de arestarea preventivă a lui Adrian Duicu de la CJ Mehedinți.

„Candidatul PSD pentru Președinție va fi Victor Ponta, nu altcineva”, a declarat Radu Mazăre pentru „Evenimentul zilei”. „Este cel mai bine poziţionat şi lui Victor i-aş face campanie şi l-aş susţine categoric, pentru că este un om care şi-a respectat de fiecare dată punctul de vedere şi mie îmi plac oamenii cu caracter”, a precizat Radu Mazăre. „Deocamdată ca și contracandidat este Antonescu, care s-a fâsâit. Mie îmi plăcea de Antonescu, dar parcă nu mai e coerent, parcă e disperat după funcție”.

Tandem Ponta -Dragnea

Cât despre cel care va prelua şefia PSD după prezidenţiale, Mazăre îl recomandă pe Liviu Dragnea. Primarul nu neagă faptul că Dragnea încearcă să-şi întărească poziţia în partid. „Liviu e prietenul meu şi îl apreciez pentru ce face. Deocamdată munceşte mult că de aia s-a şi îngrăşat. Sigur, nu e un lider la fel de carismatic, ca mine. Dar nu cred că trebuie să fii carismatic pentru a conduce un partid”. De aceea, în postura de premier, Dragnea ar putea face tandem cu viitorul preşedinte, susține primarul Constanței.

O singură nemulţumire are Radu Mazăre, că PSD nu reuşeşte să-şi protejeze aleşii declaraţi incompatibili. „Cred că, în această privinţă, PSDul trebuia să fie mult mai ferm de când a câştigat alegerile. Trebuia să fi ieşit în faţă şi să spună: noi credem că nu este bine, uite aşa, primarul trebuie să reprezinte consiliul local în regii. A fost prost scrisă legea, de proștii ăia care au scris-o atunci și trebuie modificată, punct”, spune el.

Congres extraordinar

Candidatul PSD la prezidențiale va fi stabilit în cadrul unui Congres Extraordinar, care va fi convocat după europarlamentare. Anunțul a fost făcut de Victor Ponta, care a refuzat ieri să clarifice în vreun fel mesajul ambiguu postat vineri pe Facebook.

În schimb, premierul s-a declarat solidar Adrian Duicu și cu Ion Prioteasa (preşedintele CJ Dolj, urmărit penal într- un dosar privind licitaţiile trucate), sugerând că aceștia au probleme doar pentru că „sunt din judeţe unde PSD-ul stă foarte bine”.