Sebastian Bodu a confirmat partial aceste informații pentru Evenimentul Zilei, dar a refuzat să numească formațiunea politică, spunând doar că este vorba de „un mare partid de dreapta”.

„Au fost niște contacte și am purtat mai multe discuții pe această temă cu reprezentanți unui mare partid de dreapta, dar la acest moment nu vă pot spune mai multe lucruri. Rămâne să vedem cum se va finaliza toată povestea”, a declarat Sebastian Bodu pentru Evenimentul Zilei.

Avocat de profesie, Sebastian Bodu a intrat în politică în 2002, în Partidul Democrat. În 2005 a fost numit președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice. Doi ani mai târziu a fost eliberat din funcție, de premierul Călin Popescu Tăriceanu din cauza unor declarații personale legate de taxa pe viciu, de taxa de primă înmatriculare și de Agenția Națională de Integritate. El a afirmat că taxa pe viciu (introdusă în mai 2006) este neconstituțională și a dus la scăderea colectării veniturilor din accize, crescând semnificativ evaziunea fiscală în acest domeniu, iar taxa de primă înmatriculare nu este conformă cu normele europene.

La alegerile europarlamentare din 2007 a fost ales în Parlamentul European pe lista Partidului Democrat, mandat reinnoit în 2009, iar după 2015, la încheierea mandatului a renunțat la viața politică și a continuat să profeseze ca avocat.