EXCLUSIV. Decizia de ultimă oră a lui Sevil Shhaideh legată de apartamente și case
Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV. Decizia de ultimă oră a lui Sevil Shhaideh legată de apartamente și case

Autor: | | 0 Comentarii | 1687 Vizualizari

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sevil Shhaideh, a decis să oblige primarii să facă publice locuințele aflate în patrimoniul primăriilor.

Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a semnat un proiect de lege care prevede obligarea ediliilor să facă publice, pe pagina de internet a autoritățiilor locale, numărul de locuințe pe care le au în patrimoniu.

Mai mult, modalitatea de finanțare a construirii locuințelor publice va fi modificată prin această lege. În prezent, numărul apartamentelor și a caselor deținute de primării a fost la secret.

Ce prevede noua lege:

“Lipsa informaţiilor privind stocul de locuinţe conduce la generarea unor politici care răspund parţial nevoilor existente şi la reducerea posibilităţii de monitorizare eficientă a impactului programelor de construcţii de locuinţe”, se motivează în expunerea de motive nevoia elaborării acestei legi.

Din aceste motive se consideră necesară transparentizarea informațiilor cu privire la fondul de locuinţe existent în proprietatea și în administrarea fiecarei unități administrative-teritoriale, având în vedere, totodată, utilizarea acestuia în raport cu nevoile sociale locale. Astfel, a fost introdus un alineat care reglementează aceste aspecte, cu următorul cuprins: “Autoritățile administrației publice locale publică prin afișare pe site-ul instituției sau afișează într-un loc accesibil publicului, după caz, date actualizate privind numărul de locuințe pe care le dețin în proprietate și/sau în administrare, în funcție de destinația acestora, gradul de ocupare a acestora, precum și hotărârile prin care au fost aprobate listele cu solicitanţii care beneficiază de respectivele locuinţe.”

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate