Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. De ce se feresc polițiștii de drogați. Dezvăluiri uluitoare
Exclusiv. De ce se feresc polițiștii de drogați. Dezvăluiri uluitoare

Exclusiv. De ce se feresc polițiștii de drogați. Dezvăluiri uluitoare

O moarte suspectă, în plin centrul Bucureștiului, scoate la iveală lucruri șocante. Dezvăluiri în exclusivitate pentru evz.ro

După incidentul tragic din centrul Bucureștiului, în urma căruia un tânăr a murit după ce a făcut un scandal monstru la o terasă, surse din rândul oamenilor legii arată că acesta ar fi avut reacțiile necontrolate din cauza consumului de substanțe „legale”, mai exact „spice by magic”.

Folosită în multe orașe ale țării, dar și în București, chiar și de către elevi, această substanță nici măcar nu este încadrată pe Legea 143/2000, ci pe o lege mult mai blândă, Legea 194/2011, au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, polițiști de la Criminalitate Organizată.

În acest context, aceleași surse au dezvăluit, pentru evz.ro, un fapt șocant:

Polițiștilor de la secțiile din București li se sugerează să nu facă constatări pe droguri, mai exact pe Legea 143/2000.

„Nu contează că e vorba de trafic de droguri, posesie sau conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor stupefiante sau psihotrope”, a precizat aceeași sursă, în exclusivitate pentru evz.ro.

Am întrebat care ar fi motivul ca polițiștii de la secții să nu intervină în astfel de cazuri grave.

Dacă polițiștii depistează consumatori sau dealeri și le întocmesc acte procedurale nu sunt „pontați”, adică nu li se pune ca activitate, ne-a spus aceeași sursă.


Moarte șocantă în București. Protest violent

Anchetă cu multe semne de întrebare. Ce droguri s-au găsit în casa bărbatulului împușcat de polițist


„Acestora li se spune ca de aceste lucruri se ocupă BCCOA”, a explicat sursa citată.

Motivul ar fi acela ca dosarele sunt instrumentate de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog (BCCOA) și secția nu s-ar înregistra cu activitate.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: