Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Abuzurile unor polițiști în cazul declarațiilor pe propria răspundere. Ce a pățit o bătrână de 80 de ani și un bărbat cu două clase
Exclusiv. Abuzurile unor polițiști în cazul declarațiilor pe propria răspundere. Ce a pățit o bătrână de 80 de ani și un bărbat cu două clase

Exclusiv. Abuzurile unor polițiști în cazul declarațiilor pe propria răspundere. Ce a pățit o bătrână de 80 de ani și un bărbat cu două clase

S-au înregistrat numeroase cazuri în care românii reclamă abuzuri din partea polițiștilor, jandarmilor sau a polițiștilor locali, în condițiile aplicării ordonanțelor militare. Evz.ro vă dezvăluie, în exclusivitate, cazuri halucinante.

O bătrână de 80 de ani a fost amendată de polițiști după ce a coborât din curte, cale de 200 de metri, ca să ia apă de la fântână, pe motiv că nu avea la ea declarația pe propria răspundere, indicată în Ordonanța militară. Incidentul a avut loc, recent, în Onești și a fost dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, de Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).

Acest caz survine în contextul scandalului generat de cazul fermierului Gelu Barna, cel care reclamat că a fost amendat, săptămâna trecută, cu 5.000 de lei de un polițiști, în Timișoara, care l-au oprit în trafic și, susține el, nu l-au crezut că se îndreaptă spre Săcălaz, pentru lucrări agricole, acolo unde agricultorul administrează ferma Complet Land.

Liderul de sindicat susține că astfel de măsuri a unor polițiști sunt aberante, mai ales în cazul bătrânilor și a persoanelor vulnerabile.

„Au amendat-o pe biata bătrână cu 2.000 de lei, în condițiile în care sunt unii care mai mult se plimbă prin supermarketuri, declară că vor să își cumpere alimente sau produse de strictă necesitate, iar, în fapt, cumpără o ciocolată. Așa cum am văzut cu ochii mei. De fapt, caută motiv să iasă din case. Aceștia trebuie verificați, nu bătrânii care întârzie 10 minute la piață, după ora 13.00”, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, Iulian Surugiu.

Președintele SNAP a mai relatat, în exclusivitate pentru evz.ro. o altă situație, din comuna Tescani, județul Bacău…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE