Evenimentul ZileiSocialUn bărbat a picat examenul de conducere de 59 de ori

Un bărbat a picat examenul de conducere de 59 de ori

Un bărbat a picat examenul de conducere de 59 de ori
Examenul de conducere dă mari bătăi de cap șoferilor din Marea Britanie. Un bărbat a obținut permisul de conducere după 59 de încercări. Însă recordul absolut este deținut de un tânăr de 28 de ani.

Un cetățean bitanic a ajuns în atenția opiniei publice după ce a picat de 59 de ori examenul de conducere. Se pare că numărul 60 i-a purtat noroc. În cele din urmă a trecut de proba teoretică obținând astfel permisul de conducere . Efortul lui nu avea cum să nu fie remarcat.

Examenul de conducere le dă mari bătăi de cap britanicilor

Persoana, al cărei nume nu a fost dezvăluit, a cheltuit 1.380 de lire sterline și aproximativ 60 de ore pentru a promova examenul de conducere. Este o adevărată ”performanță”, însă recordul absolut îl deține un tânăr de 28 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt cursant din Hull a picat de 57 de ori examenul, altul din Guildford de 55 de ori, iar un șofer din Tunbridge Wells a picat de 53 de ori. Camilla Benitz, director general al AA Driving School a remarcat ambiția bărbatului respectiv subliniind, că examenul nu se trece ușor. „Nu există nicio îndoială că este un test dificil și angajamentul acestor cursanți de a trece este uimitor. Este destul de ușor să subestimezi testul teoretic”, a Camilla.

Examenul de conducere le dă mari bătăi de cap cursanților
Sursă foto: Arhiva EvZ

Rata de promovare a examenului de conducere a scăzut semnificativ

Cifrele Departamentului pentru Transporturi arată că rata de promovare a examenelor teoretice a scăzut de la 65% în 2007-2008 la 44% în 2022-2023. Totuși, recordul absolut este deținut de un tânăr de 28 de ani. Acesta a picat examenul de conducere de 92 de ori. Cursanții trebuie să treacă examenul teoretic înainte de a se înscrie la proba practică de conducere în Marea Britanie.

Testul teoretic constă în 50 de întrebări cu variante multiple de răspuns care testează cunoștințele candidaților despre Codul rutier și abilitățile de conducere. Pentru a promova sunt necesare cel puțin 43 de răspunsuri corecte. Acesta este urmat de un test de percepție a pericolelor, care implică 14 clipuri video cu situații de conducere, notează BBC.


Accesează: