Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz.TV. Violată de turci și transformată în cadâna sultanului
Evz.TV. Violată de turci și transformată în cadâna sultanului

Evz.TV. Violată de turci și transformată în cadâna sultanului

Frumoasă, animată de ambiții, care s-au dovedit a fi mortale, și peste măsură de mândră. Aşa este descrisă de cronicari Elisabeta Movilă - soție a mult mai cunoscutului Ieremia Movilă, singura femeie din istoria zbuciumată a Românilor care a stat pe tronul Moldovei. Povestea ei are un sfârșit demn de intrigile filmelor hollywood-iene.

Frumoasă, animată de ambiții, care s-au dovedit a fi mortale, și peste măsură de mândră. Aşa este descrisă de cronicari Elisabeta Movilă – soție a mult mai cunoscutului Ieremia Movilă, singura femeie din istoria zbuciumată a Românilor care a stat pe tronul Moldovei. Povestea ei are un sfârșit demn de intrigile filmelor hollywood-iene.

Spre sfârșitul scurtei sale domnii de doar un an, Elisabeta ajunge în mijlocul unui complet pus la cale de un român care râvnea la tronul Moldovei. A fost capturată de turci, în timpul unei bătălii pe viață și pe moarte, violată, iar mai apoi trimisă în haremul sultanului pentru ani îndelungați de umilință.

Vezi în video de mai jos cum s-au petrecut lucrurile și care este legenda șuviței din părul Elisabetei Movilă aflată la Mănăstirea Sucevița.