Este un om dedicat scenei, fără doar și poate. Simți asta din fiecare cuvânt pe care îl rostește. Dar a fost o perioadă, din prima tinerețe, când a parcurs o cu totul altă meserie, aceea de marinar.

Și din acest punct răsare mare surpriză. Pentru că în urmă cu 19 ani trece printr-o experiență cumplită. Vă spun doar atât, pentru moment, înainte de-a vă invita să urmăriți emisiunea.

Mihai Panaitescu, alături de alți lupi de mare, a fost răpit de pirați somalezi. Și nu doar o dată. De două ori a trecut printr-o asemenea extremă situație. Pentru invitatul nostru de azi, un om al scenei, a spune că ”viața bate filmul” nu e nici pe departe o simplă metaforă.

Dar poate că nimic nu este întâmplător. Mihai, omul, directorul, are dârzenia luptătorului și viziunea celui care dorește să facă din Teatrul de Artă din Deva o emblemă culturală a României. Și a Europei.

Să ai, ca instituție a Thaliei, câte 14 premiere într-un stagiune, nici măcar teatrele mari ale țării nu își îngăduie să spere.

Teatrul de Artă din Deva e de mai mulți ani un magnet pentru regizori și actori din întreaga Românie, dar și din străinătate, care vin aici pentru a demara proiecte de anvergură.

Vezi mai jos emisiunea „Art Reflect”, în care a fost invitat Mihai Panaitescu