Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz.TV. Furtuna Ciara face prăpăd în Nord-Vestul Europei. Rafale de vânt de aproape 200 km/h
VIDEO

Evz.TV. Furtuna Ciara face prăpăd în Nord-Vestul Europei. Rafale de vânt de aproape 200 km/h

Zboruri anulate, feriboturi suspendate între Franța și Anglia și meciuri de fotbal amânate în Belgia. Toate din pricina furtunii „Ciara” care face prăpăd în Nord-Vestul Europei.

Curse aeriene şi feroviare au fost anulate sau suspendate duminică în Europa din cauza unei furtuni de iarnă, numită Ciara, ce începe să-şi facă simţită prezenţa în nordul continentului.

În Franța, 42 de departamente au fost plasate în stare de alertă portocalie, autoritățile, aflate în stare de alertă, lansând avertismente către să evite călătoriile de coastă și în vecinătatea mării. Potrivit meteorologilor francezi, citați de „Le Monde”, furtuna se va răspândi în Corsica, unde rafalele de vânt vor ajunge la aproape 200 km/h în noaptea de luni spre marți.

În Regatul Unit, ţara cea mai afectată de această furtună de iarnă, transportul aerian, feroviar şi maritim a fost perturbat, furtuna aducând ploi abundente şi rafale de peste 130 km/h. Serviciul Meteorologic Britanic (Met Office) a plasat Anglia şi Ţara Galilor sub alertă portocalie de vânt până duminică seara, existând premiza prelungirii alertei și pentru ziua de luni.

Furtuna a determinat, de asemenea, amânarea mai multor meciuri de fotbal în Marea Britanie, precum şi a meciului Scoţia-Anglia din Turneul celor Şase Naţiuni la rugby feminin, dar şi a curselor de cai. Parcurile regale sunt închise, iar regina Elisabeta a II-a nu a participat la slujba tradiţională de duminică, la Sandringham, reşedinţa sa din estul Angliei.

Transportul aerian în Belgia este de asemenea afectat, aproximativ şaizeci de zboruri de la sau către aeroportul din Bruxelles au fost anulate. O alertă portocalie de vânt a fost emisă pentru duminică în toată ţara. La Bruxelles, pădurile şi parcurile vor fi închise duminică şi luni, iar Liga Belgiei de Fotbal a anunţat amânarea meciurilor din campionatul programat duminică. În Luxemburg, elevii din şcolile publice nu vor merge la şcoală luni din cauza unei avertizări de furtună foarte violentă pentru ziua respectivă.