Evenimentul Zilei > EVZ Play > EVZ. TV. „Dosare de presă”. Val Vâlcu, despre radiografia presei românești din ultimii 30 de ani
VIDEO

EVZ. TV. „Dosare de presă”. Val Vâlcu, despre radiografia presei românești din ultimii 30 de ani

În plină criză sanitară, invitatul emisiunii „Dosare de presă” din această săptămână este un medic devenit jurnalist. Sau un jurnalist cu formație de medic. E vorba despre Val Vâlcu.

În anii `90, oamenii care intrau în presă, „veneau dintr-o meserie” și, în general, aceștia activau pe domeniul pe care aveau pregătire. Prin urmare, jurnaliștii pe sănătate erau chiar medici.

Este și cazul lui Val Vâlcu, care a intrat în lumea presei fiind jurnalist pentru Gazeta de perete a studenților de la Medicină. A lucrat la Adevărul, Gardianul, dar și la Tele7abc, TVR, MixFM, B1TV, DCNews.

Din 2006, este lector la Universitatea București, Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării și susține cursuri la Școala Națională de Sănătate Publică și Management Sanitar.

În 1992, a absolvit Facultatea de Medicină și farmacie Carol Davila din București, iar din 2008 este doctor în sociologie al Universității din București. În 2002, a urmat Colegiul Național de Apărare.

Despre toate aceste realizări și despre cei 30 de ani de presă, puteți afla urmărind ediția din această săptămână a emisiunii „Dosare de presă”.