Evenimentul Zilei > Actualitate > EVZ EXCLUSIV. Ioan Sdrobiș: „Campionatul e mediocru. Îți trebuie nervi tari ca să-l privești”
EVZ EXCLUSIV. Ioan Sdrobiș: „Campionatul e mediocru. Îți trebuie nervi tari ca să-l privești”

EVZ EXCLUSIV. Ioan Sdrobiș: „Campionatul e mediocru. Îți trebuie nervi tari ca să-l privești”

Antrenorul care l-a lansat în fotbalul mare pe Cristi Chivu a vorbit, pentru EVZ, despre situația actuală a Ligii I

Primul eșalon și-a consumat prima etapă a noului sezon. Odată cu încheierea acestei runde s-a consemnat un eveniment istoric pe prima scenă a fotbalului românesc din toate cele 98 de sezoane: 6 remize în 7 partide.

„Aici s-a ajuns, e trist!”

Echipa care a întrerupt șirul egalurilor este Pandurii Târgu Jiu. Gorjenii au obținut, la începutul acestei săptămâni, trei puncte de aur, în meciul disputat în deplasare cu nou-promovata ACS Poli Timișoara.

Elevii lui Edi Iordănescu au devenit primii lideri ai actualei ediții de campionat, grație victoriei de pe Bega, prin golul reușit de Mihai Răduț, în minutul 54.


FOTO: Ioan Sdrobiș„Evenimentul zilei” a stat de vorbă cu Ioan Sdrobiș (foto ), cel care a pregătit echipe precum Oțelul Galați, „U” Cluj, CSM Reșița și FC Vaslui, dar și cel care a dat fotbalului pe Cristi Chivu.


În prima etapă a Ligii s-au înregistrat nu mai puțin de șase rezultate de egalitate și o victorie


Tehnicianul ne-a mărturisit că nivelul echipelor din Liga I s-a egalat, însă într-o manieră negativă. „Campionatul a devenit mediocru. Îți trebuie nervi tari ca să-l privești. Înainte, fără 20.000 de spectatori, nu se juca vreun meci. Asta înseamnă că era fotbalul de calitate. S-a egalizat nivelul echipelor, dar din punct de vedere negativ. A ajuns să fie un campionat în care echipele se scaldă în mediocritate. Aici s-a ajuns, e trist”, ne-a spus Sdrobiș.

A trimis săgeți și către Steaua

Fostul antrenor a ținut să vorbească și despre actuala evoluție a campioanei României. „La Steaua s-au făcut greșeli în lanț. Asta i-a dus și pe ei în mediocritate. Gigi Becali stă cu Biblia în mână și face greșeli an de an. Se joacă cu banca tehnică a echipei. Acum l-a pus pe copilul ăsta antrenor (n.r. – Mirel Rădoi), care are încă jambierele și ghetele- n picioare”, a conchis tehnicianul în vârstă de 69 de ani.