Evenimentul Zilei > Social > Parteneriatul strategic între Evenimentul Zilei și Gold Fm. Andrei Gușă „Vrem să oferim informații de calitate”
Parteneriatul strategic între Evenimentul Zilei și Gold Fm. Andrei Gușă „Vrem să oferim informații de calitate”

Parteneriatul strategic între Evenimentul Zilei și Gold Fm. Andrei Gușă „Vrem să oferim informații de calitate”

În toamna anului trecut, Gold FM a fost preluat de către Cosmin Andrei Gușă, fiul unuia dintre acționarii de la Realitatea Plus, Cozmin Gușă. L-am contactat pentru a afla care sunt planurile sale cu renumitul post de radio și în ce constă parteneriatul strategic cu Evenimentul Zilei

De la sfârșitul lunii octombrie, Gold FM a început un proces de redefinire a grilei și a subiectelor postului. Deciziile au fost luate cu scopul de a oferi un format complet pentru mai multe tipuri de public. Andrei Gușă a preluat conducerea cu motivația că stilul clasic al lumii radio poate fi îmbinat cu noile cerințe ale spațiului online.

Când vor fi difuzate emisiunile realizate de jurnaliștii EVZ

Una dintre cele mai importante noutăți aduse în proiect este parteneriatul cu Evenimentul Zilei. Gold FM va difuza emisiunile realizate de jurnaliștii de la Evz.ro. Astfel, la radio veți putea asculta următoarele producții: „Față în față”, realizată de Alecu Racoviceanu, „Contrapunct” cu Dan Andronic și Mirel Curea și „Dosare de presă”. 

Specificăm faptul că primele două emisiuni vor fi transmise live. Luni la 12:00 va fi transmisă emisiunea „Față în față”, iar marți, de la aceeași oră, „Contrapunct”. Interviurile realizate de Mirel Curea sub titulatura „Dosare de presă” vor fi difuzate sâmbăta, de la ora 13:00. 

Andrei Gușă a explicat succint de ce și-a dorit parteneriatul cu jurnaliștii Evenimentului Zilei: „Vrem să oferim informații de calitate”.

Un tânăr cu o viziune pentru toți

La doar 23 de ani s-a apucat de restructurarea grilei Gold FM din poziția de acționar majoritar cu scopul de a transforma postul într-un motor de cunoaștere pentru public „Vreau să fim radioul de la care lumea se informează” a declarat acesta pentru EVZ.

La Gold FM puteți asculta emisiuni ce dezbat subiecte sociale, politice, economice, dar și melodiile preferate ale bucureștenilor. Noua grilă a fost aprobată astăzi de Consiliul Național al Audiovizualului și acoperă domeniile principale aflate în dezbaterea publică.

Pe lângă asta, fiecare emisiune are cel puțin un profesionist aflat în spatele microfonului, o echipă de oameni pe care Andrei Gușă îi consideră „vectori de opinie”.

În viitor, GOLD FM pregătește un site de știri

În exclusivitate pentru EVZ, Andrei Gușă a declarat că pregătește și lansarea unui site de știri. În momentul de față postul radio nu are o redacție, iar fiecare moderator de emisiune creează un format personal, independent.

Este un tânăr care încearcă să aducă mai mulți tineri în lumea radioului. Chiar dacă emisiunile sale au un format serios, în care subiecte importante pentru societate sunt dezbătute, Andrei Gușă consideră că radioul poate să ajungă un motor de informare pentru publicul mai tânăr.

Din acest motiv pregătește un efort financiar care să permită postului să fie prezent pe toate platformele de socializare, dar și pe Youtube.

Încrederea este dată de realizatorii de emisiune

Deviza pe care o are în centru este aceea de a crea încredere. Din acest motiv, unul dintre cele mai importante parteneriate pe care Gold FM le are este cu jurnaliștii de prestigiu de la Evenimentul Zilei, dar și alte trusturi media.

De la 1 februarie, fiecare emisiune din grila aprobată de CNA va intra live pe post. Însă Andrei Gușă ne-a transmis că încă de săptămâna aceasta putem sta informați, deoarece o parte dintre jurnaliști sunt deja prezenți zi de zi, la Gold FM. 

De luni până vineri, prima emisiune a zilei este Gândurile Dimineții. Este descrisă ca fiind un program muzical și de analiză realizat de Ion Cristoiu.