MOTTO : „Îndrăznește, poți!”

Având ca Partener științific și educațional Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu MureșPartener logistic Primaria Tg Mures AREPMF continuă seria manifestărilor dedicate medicilor de familie cu practică pediatrică, dar și medicilor din alte specialități conexe pediatriei.

Pe durata celor patru zile ale Conferinței cu participare internațională vor fi audiate lucrări științifice susținute de personalități marcante ale medicinei și vor avea loc 20 ateliere interactive și dezbateri pe teme variate, sesiuni “Meet the Professor” si “Meet the Expert”, într- un eveniment științific special, inovativ, captivant și elegant, puternic și sensibil în același timp, în care se vor  îmbina știința și comunicarea, tradiția cu modernismul, rigoarea teoriei cu realitățile practicii medicale.

Conferința este creditată de către Colegiul Medicilor din România cu 20 de puncte EMC si de OAMMR cu 15 puncte EMC.

AREPMF este o organizaţie nonguvernamentală, profesională şi ştiinţifică dedicată promovării şi dezvoltării practicii pediatrice în  cadrul specialității de medicină de familie din România. Înființată în octombrie 2014, la inițiativa unui grup de medici de familie din București, Iași, Cluj, Brăila și Timișoara, AREPMF are ca scop principal promovarea sănătății și dezvoltării armonioase a copilului și adolescentului prin creșterea calității serviciilor medicale preventive la nivelul asistenței medicale primare precum și prin dezvoltarea unor proiecte educaționale adresate deopotriva personalului medical si părinților.

Misiune:

Promovarea unor modele inovative de practică profesională în medicina de familie destinate trecerii parteneriatului familie – medic de la stadiul de concept la implementare practică.

Viziune:

Actualizarea informației profesionale medicale în practica echipei medicului de familie (pilonul profesional dedicat medicilor și asistenților medicali)

Optimizarea stilului de viață al familiei – Programul educațional "Școala Familiei Mele" (pilonul de educație pentru prevenție dedicat familiei)

Valorile noastre:

Respectul – față de seamănul nostru aflat în suferință și, în egală măsură, respect în interiorul breslei noastre.

Încrederea reciprocă – fundament al oricărei relații profunde, atât în interiorul echipei medicale, cât și în cadrul relației medic-pacient.

Valorizarea fiecărui individ – condiție fundamentală pentru a putea evolua atât la nivel individual, dar mai ales la nivel de grup.

Accesul la educație al fiecărui membru al societății, ca promotor al creativității și motor al progresului.

Cele mai importante realizări ale AREPMF în 2017 sunt:

 “Îndreptar de vaccinare în cabinetul medicului de familie”, volum lansat în cadrul Conferinței Naționale a Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie, Ediția a III-a, Sinaia, februarie 2017

Și

Nominalizarea AREPMF între cei zece finaliști ai EU Health Award 2017 și invitația de a participa la EU  Health Award Meeting  a Comisiei Europene precum si la lansarea – EU Health Policy Platform annual meeting, 27 noiembrie 2017, Bruxelles.

In anul 2018, cu ocazia Conferintei Nationale a AREPMF vom lansa:

1. Editie on-line „Îndreptar de vaccinare dedicat parintilor” Autor-AREPMF

2. „Sindromul de burnout la personalul medical” – Autori Herdea Valeria- Brinza Ileana

3. E-BooK „Părinte la început de Drum- Primii pasi in ingrijirea  copilului”-proiect educational dedicat parintilor

Programul stiintific al evenimentului poate fi consultat pe site-ul de Conferinta    http://conferinta.arepmf.ro/program/