Evenimentul Zilei > Actualitate > Eveniment special pentru iubitorii de teatru. Festival dedicat lui Shakespeare la Craiova
Eveniment special pentru iubitorii de teatru. Festival dedicat lui Shakespeare la Craiova

Eveniment special pentru iubitorii de teatru. Festival dedicat lui Shakespeare la Craiova

Iubitorii de teatru, și mai ales cei care îl îndrăgesc pe William Shakespeare, primesc o veste bună. Un nou festival dedicat marelui dramaturg britanic se va desfășura, pe final de primăvară la Craiova.

În perioada 19 – 29 mai 2022, se va desfășura, în municipiul Craiova, Festivalul Internațional Shakespeare. Organizatorul, Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, a ales un mod special de a-și promova evenimentul și de a atrage atenția asupra sa, prin intermediul unui comunicat de presă inedit.

Aceștia semnalează faptul că în cadrul festivalului vor fi spectacole internaționale de teatru, de top, în care vor juca artiști de prim rang.

„Stimați colegi și colaboratori, aș dori să vă comunic o informație pe care vă rog să nu o faceți publică. Ediția de anul acesta a Festivalului Internațional Shakespeare va avea loc în perioada 19 – 29 mai 2022. Evident, la Craiova. Așa cum v-ați obișnuit, în festival vor fi spectacole internaționale de top realizate de artiști de prim rang”, se arată într-un comunicat de presă.

Mai multe detalii, anunță autorii comunicatului, vor fi oferite publicului interesat pe măsură ce vor fi încheiate pregătirile, iar detaliile festivalului vor fi confirmate oficial.

„Sper din toată inima ca în prima parte a lunii martie să revin cu un comunicat de presă oficial în care să pot oferi mai multe amănunte, însă la acest moment am considerat important să vă anunț măcar data de desfășurare a evenimentului pentru a vă putea pune de pe acum Festivalul Shakespeare în agenda profesională”, se mai arată în comunicatul de presă.

Sursa: Discover Dolj

Festivalul cu numărul 13

Directorul artistic al Teatrului Național „Marin Sorescu”, Vlad Drăgulescu, a făcut o serie de precizări legat de acest eveniment teatral, programat jumătatea lunii mai. Ediția din 2022, a Festivalul Internațional Shakespeare, este cea cu numărul 13. Și din acest motiv se speră că va fi cu totul deosebită, mai ales că vine în contextul pandemiei de coronavirus.

„Cu ce este diferită ediția a 13-a față de toate celelalte? Se concentrează, într-o mare parte, pe oraș, pe faptul că acest festival este găzduit și plătit, în mare parte, de cetățenii acestui oraș. Atunci, am hotărât să dăm înapoi cât mai mult din lucrurile pe care comunitatea ni le dă. Teatrul nostru se naște aici, vin regizori, actori din întreaga lume, vedete internaționale, însă el este o manifestare a acestei comunități, dincolo de comunitatea internațională în care, putem să spunem că, pentru 10 zile sau două săptămâni, se creează un nucleu care nu mai aparține Craiovei, ci aparține lumii.

Dincolo de asta, nucleul este bazat pe infrastructura pe care orașul nostru ne-o oferă. Atunci, avem plănuite foarte multe evenimente care o să se desfășoare în parcuri, în cartiere, în piețe, pe străzile din oraș, vom bloca străzi, vom merge pe străzi neblocate cu tot felul de angrenaje. Între 19 și 29 mai, o mare parte din festival se va desfășura pe stradă și îi va face pe oameni să simtă că festivalul este pentru ei și că e al lor”, a relatat Vlad Drăgulescu într-un interviu pentru publicația Discover Dolj.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: