Bomba de 1,6 tone datează din AL Doilea Război Mondial și are un potențial distructiv foarte mare. Din acest motiv, autoritățile din Paderborn, Germania, au demarat o procedură de evacuare pe o rază de 1,5 kilometri în jurul punctului critic, potrivit euronews.

 

Astfel, 26.000 de oameni și-au părăsit, duminică, locuințele sau locurile de muncă, pentru ca autoritățile să poată opera în siguranță. Forțele de ordine au fost nevoite să elibereze inclusiv două spitale, o universitate și mai multe centre pentru persoane vârstnice.

Polițiștii au lucrat împreună cu pompierii din localitate și cu filială națională a organizației „Crucea Roșie” pentru a completa evacuarea la timp. Adăposturile de urgență sunt gata pentru a întâmpina orice problemă cu care ar urma să se confrunte cetățenii.

Bomba va fi dezamorsată la ora locală 13.00. Arma a fost descoperită luna trecută, în timpul unor lucrări de reconstrucție a unei grădini.

În luna decembrie a anului 2016, o bombă de 1,8 tone a fost descoperită în orașul sudic Augsburg, provocând evacuarea a 54.000 de persoane.