Evenimentul Zilei > Social > Euthyrox gratuit! Lista farmaciilor unde găsiți medicamentul
Euthyrox gratuit! Lista farmaciilor unde găsiți medicamentul

Euthyrox gratuit! Lista farmaciilor unde găsiți medicamentul

Ajutor nesperat pentru pacienții cu afecțiuni tiroidiene.  Mai multe farmacii din marile orașe ale țării au primit cutii cu Euthyrox, sub formă de donație, care sunt oferite gratuit bolnavilor care se prezintă cu rețetă de la medic. Evz.ro vă indică adresele unde puteți găsi pastilele.

În cursul zilei de miercuri am găsit Euthyrox la farmacie. Fără coadă, fără complicații. Doar cu clasica rețetă înmânată doamnei farmaciste. Dar și cu o uimire totală când mi s-a spus că mi se oferă gratuit 50 de pastile (două folii) de concentrație 100 mcg.

Intrasem în farmacia General Smart Farm 11 IUNIE, în apropiere de Patriarhia Română, str. 11 Iunie nr.16, sector 4, să văd care mai e situația cu aprovizionarea cu Euthyrox. Farmacista mi-a spus că e vorba de o donație făcută mai multor farmacii de către Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM), iar medicamentele se dau ”cu porția” pacienților, gratuit.

Mi s-au dat cele 50 de pastile și am completat un proces-verbal, din care o parte a rămas la farmacie, iar cealaltă o reproduc aici.

În partea de sus a formularului, trebuie să treceți datele de identitate și să atașați copie după rețeta de la medic sau un document medical care să cuprindă schema de tratament. Evident, acestea trebuie să conțină parafa și semnătura medicului.

De pe procesul-verbal am aflat că avem această porție de Euthyrox, primită gratuit, este o donație a  Agenției Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) către Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune. De pe site-urile lor am aflat că ADEM a obținut avizul Agenției Naționale a Medicamentului și a importat din Spania 5.000 de cutii de Euthyrox de 100 mcg pe care le-a distribuit prin farmacii.

Ieri, 20 mai, a fost prima zi în care s-a oferit pacienților acest medicament. Farmacista de la unitatea de lângă Patriarhie mi-a spus că pacienții care nu se pot deplasa pot trimite un reprezentant la farmaciile menționate cu o copie după documentele precizate mai sus. Iată și lista farmaciilor…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE