Membrii comisiei au votat pentru permiterea eutanasierii, iar legea va fi trimisă în plen. Camera Deputaţilor este decizională.
Decizia Comisiei a fost luată cu puţin timp în urmă, de Ziua Internaţională a Animalelor Fără Stăpân, când organizaţiile de protecţie a animalelor au organizat diferite evenimente în ţară.
Pe 1 martie, deputaţii din comisie au adoptat câteva amendamente la legea privind câinii fără stăpân. Printre soluţiile cu care vin aceştia se numără sterilizarea, plasarea în adăposturi, dar şi eutanasierea. Noutatea este că administraţiile locale vor avea mână liberă să decidă ce soluţii pot fi aplicate la nivel judeţean. Astfel, dacă locuitorii unui oraş doresc ca maidanezii să fie eutanasiaţi, acest lucru va fi permis de lege.  
Reprezentanţii organizaţiilor de protecţie a animalelor, care au criticat permanent acest amendament adus legii şi care au şi organizat numeroase proteste, susţin că această descentralizare este o mare "aberaţie" şi că parlamentarii nu fac decât să paseze responsabilitatea autorităţilor din teritoriu.
Proteste în faţa Parlamentului
Încă de la ora 12.00, iubitorii de câini fără stăpân s-au strâns în Parcul Izvor, unde protestează faţă de decizia Comisiei de Administraţie din Camera Deputaţilor.
„Ne aşteptam la decizia Comisiei pentru că nu au analizat propunerile noastre. Au dat dovadă de superficialitate.Vom face lobby, vom face cunoscute propunerile noastre", a declarat reprezentanta Asociaţiei Cuţu-Cuţu, la Realitatea TV.
Organizaţiile de protecţie a animalelor solicită votarea proiectului de lege 912/2007 cu respectarea liniilor principale din forma adoptată de Senatul Romaniei: gestionarea câinilor comunitari prin prindere, sterilizare, identificare şi returnare a câinilor blânzi şi controlul reproducţiei câinilor cu stăpân.