Olanda s-a clasat, astfel, pe primul loc, cu 492 de puncte, urmată de Italia, cu 465 de puncte şi Rusia, cu 369 de puncte.

Câştigătorul a fost ales în urma voturilor juriilor de specialitate şi fanilor din ţările participante, aceştia din urmă exprimându-şi opţiunea prin SMS sau prin intermediul aplicaţiei mobile dedicate Eurovision.

Cea care a deschis show-ul finalei de la Tel Aviv a fost Netta Barzilai, câştigătoarea de anul trecut a concursului Eurovision de anul trecut. Aaltfel, spectacolul de la Tel Aviv a reunit foşti câştigători sau vedete Eurovision precum Dana International, Conchita, Mans Zelmerlow, Eleni Foureira, Verka Serduchka şi Gali Atari.

Madonna a fost invitatul special al finalei Eurovision şi a cântat sâmbătă, pe scena de la Tel Aviv, hitul Like a Prayer şi noul său single, Future, acesta din urmă alături de rapperul Quavo.

Sunteţi toţi câştigători, le-a spus Madonna artiştilor de la Eurovision, înainte de a urca pe scena concursului. Să nu subestimaţi niciodată puterea muzicii!, a exclamat ea.

Desfăşurat sub sloganul Dare to Dream, concursul de la Tel Aviv a fost prezentat de Bar Rafaeli, Erez Tal, Assi Azar şi Lucy Ayoub.

 

Te-ar putea interesa și: