Evenimentul Zilei > Actualitate > EUROVISION 2017. Prima reacție în SCANDALUL declanșat de Florin Chilian: „Piesa nu seamănă cu altă melodie”
EUROVISION 2017. Prima reacție în SCANDALUL declanșat de Florin Chilian: „Piesa nu seamănă cu altă melodie”

EUROVISION 2017. Prima reacție în SCANDALUL declanșat de Florin Chilian: „Piesa nu seamănă cu altă melodie”

Ilinca şi Alex Florea au câștigat, selecția națională și vor reprezenta România la Eurovision 2017 cu piesa ”Yodel it!”. Alegerea lor a fost însă contestată de Florin Chilian, unul dintre concurenții eliminați din Selecția Națională Eurovision de votul juriului. Acesta a reacționat violent pe pagina sa de Facebook și a acuzat TVR de ilegalități și susține că piesa câștigătoare compusă de Mihai Alexandru nu este originală deoarece Ilinca a mai cântat yodelit anterior.

La aceste acuzații, TVR a trimis o precizare. „Referitor la afirmaţiile unui concurent înscris în preselecţia Eurovision România 2017, având ca subiect posibilitatea încălcării regulamentului prin înscrierea piesei "Yodel it!" în actuala ediţie a Selecţiei Naţionale, vă transmitem punctul de vedere al domnului Mihai Alexandru, compozitorul piesei: "Yodelul este un procedeu vocal, care poate fi folosit ca atare.  Din punctul de vedere al cantecului, el nu seamana cu nici o alta melodie. In urma consultarii cu mai multi muzicieni avizati, s-a constat ca piesa nu seamana cu alta melodie".