Uppsala este cel de-al patrulea oraș din Suedia ca mărime, având o populație de aproximativ 200 000 de locuitori. În ultima perioadă, zona a fost invadată de cerșetori români, potrivit www.cancan.ro

Pe pagina de Facebook „Împreună pentru Uppsala”, profesorul Simon Wrang a prezentat o sugestie – un cerc de studiu în limba română. „Mă opresc, de obicei, și dau o monedă celor care cerșesc, dar nu putem comunica. Doar prin schimbul de fraze cred că putem fi mai apropiați„, spune Simon Wrang.

Ideea cercului de limba română a fost acceptată de „Universitatea poporului” din localitate, acolo unde Simon oferă deja întâlniri de informare. Primele două au avut loc marți și joi.

„Până marți, s-au arătat deja interesate opt persoane pentru a studia limba română. Cred că vor fi tot mai mulți” spune Simon Wrang.

Simon Wrang este scriitor și lucrează ca profesor. Are un interes deosebit pentru limbile străine și poate vorbi franceză și spaniolă. Spune că limba română este foarte apropiată de cele două. „Ideea este că vom învăța împreună pe baza unui manual pe care îl puteți comanda online. Limba română are o pronunțare relativ ușoară, dar o gramatică destul de dificilă” spune el.  „Cred că va fi minunat„, concluzionează Simon Wrang.