Aşadar, SUA intenţionează să interzică intrarea pe teritoriul lor a persoanelor care vin din Europa, măsură care ar putea fi luată din cauza coronavirusului aşa cum s-a întâmplat deja pentru persoanele venite din China, a declarat astăzi Ken Cuccinelli. „Ne gândim cum să tratăm Europa în ansamblu”, a declarat secretarul adjunct al Departamentului Securităţii Interne, în cadrul unei audieri parlamentare. El a subliniat că instrucţiunile deja sporite nu permit încă blocarea călătorilor care vin din Europa. „Dar avem în vedere aceasta”, a adăugat el.

„Întrebarea directă este despre cum să tratăm Europa în ansamblu”, a declarat Ken Cuccinelli, secretarul adjunct interimar al Departamentului Securității Interne. „Pe măsură ce fiecare țară, sau în acest caz, regiunea devine din ce în ce mai problematică, aceasta este, în mod evident, revizuită zilnic”, a spus Cuccinelli pentru Comitetul de Securitate.

„Europa prezintă o problemă unică”, a spus el, arătând către Spațiul Schengen care menține frontierele deschise între majoritatea țărilor din vestul Europei. Cuccinelli, care este și directorul serviciilor de cetățenie și imigrări ale SUA, a declarat că Italia, țara europeană cel mai grav lovită de virusul COVID-19, reprogramează pasagerii pe toate zborurile directe către Statele Unite.

Anterior, un expert de sănătate guvernamental de top a spus că cea mai mare amenințare pentru SUA cu privire la virus este transmisia din Europa. „Amenințarea noastră reală este acum Europa”, a declarat Robert Redfield, directorul Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor. „De aici vin cazurile. Europa este noua China”, a spus el.