Euro s-a mai calmat, dar poate exploda din nou

Euro s-a mai calmat, dar poate exploda din nou

Leul s-a menţinut la acelaşi nivel ca şi ieri în faţa majorităţii valutelor importante. Cursul valutar oficial publicat de Banca Naţională a României arată un euro la 4,5144 lei, în scădere uşoară de la 4,5176 lei ieri.

Nici dolarul american nu a mai avut variaţiile cu care ne obişnuise în ultimele zile, urcând uşor până la 3,4999 lei, de la 3,4977 lei ieri. Nici pe plan internaţional moneda americană nu a fluctuat cu mult faţă de euro, în aşteptarea unor noi evoluţii în problema datoriilor suverane europene.

Francul elveţian s-a depreciat şi el cu foarte puţin, jungând la 3,7326 lei de la 3,7363. Celelalte valute din regiune, zlotul polonez, forintul maghiar şi coroana cehă au avut, la rândul lor, evoluţii puţin volatile în faţa euro.

Volatilitatea scăzută a cursului valutar se datorează în principal faptului că investitorii internaţionali aşteaptă rezultatele întâlnirii din această dimineaţă dintre cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, dar şi discursul celui din urmă, ce va avea loc la ora 15:00, ora României.

Ne puteți urmări și pe Google News

În funcţie de aceste două evenimente, am putea asista la o inversare a tendinţei de până acum sau, dimpotrivă, la o nouă devalorizare serioasă a monedei naţionale.