Euro 2024. Unul dintre cei mai huliți selecționeri din istoria României, analiză rece înainte de meciul cu Belgia

Euro 2024. Unul dintre cei mai huliți selecționeri din istoria României, analiză rece înainte de meciul cu Belgia România la Euro 2024 Sursa foto: Facebook

Euro 2024 continuă, pentru echipa de fotbal a României cu meciul împotriva Belgiei. Tricolorii vin după o victorie mare împotriva Ucrainei, iar Diavolii roșii, după o înfrângere cu Slovacia. Drept care, partida se anunță foarte intensă.

Fostul selecționer al Naționalei, Christoph Daum, a făcut o analiză a jocului practicat de echipa României, înaintea partidei cu Belgia. În opinia sa, selecționata tricoloră arată altfel, fiind refăcută de Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu.

România la Euro 2024, văzută de Christoph Daum

Christoph Daum (70 de ani) a pregătit echipa națională un an, între iulie 2016 și septembrie 2017. Stabilit la Koln, el a vorbit, în contextul Euro 2024, despre echipa României, înaintea meciului cu Belgia. Fostul selecționer a lăudat ceea ce a reușit Edi Iordănescu, actualul tehnician, care a reușit să unească fotbaliștii. Daum spune că Iordănescu a reușit să-i facă pe fotbaliștii Naționalei să joace „în serviciul echipei”.

„Le-a indus un mare spirit de echipă, care a transformat formația într-un colectiv unit. În trecut, ei acţionau mai mult pe cont propriu, dar astăzi acţionează mult mai mult împreună şi unul pentru celălalt”, a povestit fostul selecționer înainte de meciul cu Belgia, la Euro 2024, citat de GSP.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest context, Daum a analizat și prestația echipei naționale, de la așezarea în teren, la strategia de joc. În opinia sa, apărarea are un rol important, fiind foarte bine organizată. Aici, a evidențiat, din nou, meritele lui Iordănescu care a impus disciplina de joc tuturor fotbaliștilor pe care i-a selectat la Euro 2024.

„România joacă în 4-2-3-1, dar în ofensivă și funcție de situație trece într-un flexibil la un 4-3-3, uneori chiar și la contra-pressing. Forța principală constă într-o apărare bine organizată, toți cei 10 jucători de câmp participând într-o manieră disciplinată. Acest comportament în serviciul echipei este o mare realizare a antrenorului principal Edi Iordanescu”, a arătat Christoph Daum.

Cristoph Daum se confruntă cu grave probleme de sănătate

Christoph Daum, fostul selecționer al României. Sursa: Arhiva evz

Christoph Daum laudă munca lui Iordănescu

Fostul selecționer s-a arătat încântat de munca lui Edi Iordănescu, despre care a spus că a reușit să transforme gruparea într-un colectiv unit. El a arătat că, în trecut, fotbaliștii români, acționau individual. În prezent, aceștia joacă în echipă, unul pentru celălalt și împreună. Așa a reușit și calificarea la Euro 2024.

„În calificările la Euro 2024 a avut norocul să întâlnească o echipă elvețiană care a avut mai multe probleme cu ea însăși (vezi conflictul Yakin vs Xaka) și nu a apărut ca o echipă pe teren. Israelul a trebuit să joace departe de casă și a fost, de asemenea, handicapat de evenimente non-sportive (Gaza, Hezbollah - război). Ceilalți adversari din calificări nu au reușit niciodată să țină pasul cu România. România a încheiat calificarea surprinzător de meritat, cu un pic de noroc, pe primul loc în grupă”, a mai spus fostul selecționer, conform sursei citate.

Dintre jucători, Daum a evidențiat pe Dennis Man și pe Valentin Mihăilă, dar și pe Radu Drăgușin, Andrei Rațiu sau Nicu Stanciu la Euro 2024. În ce-l privește pe acesta din urmă, tehnicianul german este de părere că poate impune ritmul jocului și poate pregăti fazele de gol.

„Jucătorii cheie sunt Dennis Man și Valentin Mihăilă, extremele Parmei în Serie A. Drăgusin, care s-a mutat de la Genoa la Tottenham în pauza de iarnă, oferă stabilitate și e un lider al apărării. Printre jucătorii experimentați și importanți ar trebui să se numere și Andrei Rațiu și Ianis Hagi. Fostul meu căpitan Nicu Stanciu, care s-a mutat acum în liga arabă a banilor, are calități incredibile. El poate regla ritmul jocului, poate pregăti goluri ca și conducător de joc, cu pase periculoase, și poate apărea chiar el periculos, la finalizare”, a mai spus Christoph Daum.

Suporteri tricolori

Suporteri români la Koln Sursa foto: Facebook

România, la Euro 2024, o echipă echilibrată

Fostul tehnician de pe banca naționalei crede că în formula aceasta, România poate și trebuie să ajungă în faza eliminatorie. Cu un pic de noroc, crede Daum, selecționata poate trece în fazele superioare ale Euro 2024. El nu l-a uitat nici pe președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Despre acesta a spus că, împreună cu Iordănescu a reorganizat Naționala.

„Per total, o echipă bine echilibrată, care primește tot sprijinul președintelui Burleanu. România ar trebui să ajungă de data aceasta în faza eliminatorie, având și acel dram de noroc, ca în calificări. Naționala a fost renovată complet de Răzvan Burleanu și de Edi Iordănescu și reprezintă încă o dată cu mândrie imaginea României, a unui fotbal de succes și atractiv”, a spus Christoph Daum.

România joacă, în cel de-al doilea meci în grupa F, la Koln, cu Belgia. Partida de fotbal este programată să înceapă de la ora 22.00. Naționala tricoloră vine după o victorie istorică, împotriva Ucrainei, scor 3-0, în debutul Euro 2024. Pe de altă parte, Belgia a început cu stângul, fiind înfrântă de echipa Slovaciei, scor 1-0.

Ca să rămână în cărți, pentru calificarea în fazele superioare, Diavolii Roșii au nevoie de o victorie. În ce privește naționala țării noastre, un scor egal ar fi suficient pentru a trage speranțe la calificarea dincolo de grupe la Euro 2024.