Germania și Ucraina vor evolua mâine seară pe „Stade Pierre- Mauroy” din Lille. Se anunță a fi un duel cu șanse egale. Indiscutabil, Ger mania are prima șansă de calificare în „optimi” din Grupa C.

Departe de jocul din 2014

Însă, cu toate că sunt câștigătorii ediției ai Campionatului Mondial din 2014, nemții nu au mai impresionat așa cum au făcut-o la turnel final din Brazilia. De această dată, „Mannschaft”-ul nu va mai putea conta pe cel mai bun marcator, Miroslav Klose, care a ales să se retragă de la prima reprezentativă, dar nu și din fotbalul profesionist.

Astfel, toate speranțele s-au mutat pe atacantul în vârstă de 26 de ani al lui Bayern Munchen, Thomas Muller. Pe lângă acesta, compartimentul ofensiv al „panzerelor” mai este completat de Mario Gomes și Lukas Podolski, alți atacanți experimentați ai fotbalului mare.


FOTO:Andriy Yarmolenko, jucător-cheie al Ucrainei FOTO: SHUTTERSTOCKGermania a participat la cele mai multe turnee finale ale Campionatului European, 11, și a disputat și cele mai multe finale, 6, triumfând în trei finale (în 1972, 1980 și 1996). Dintre cele trei finale pierdute (1976, 1992, 2008) două au fost împotriva Spaniei.

A doua prezență

De partea cealaltă, Ucraina va participa la al doilea European, după cel din 2012, atunci când a fost calificată direct, datorită statutului de gazdă, la fel ca în cazul Poloniei.

Ce-i drept, în Grupa C, atât ucrainenii, cât și polonezii se vor lupta pentru a doua poziție a clasamentului. Elevii lui Mykhaylo Fomenko au ajuns la această ediție a turneului final, grație barajului câștigat cu Slovenia, scor 2-0 și 1-1. În Franța, est-europenii au venit cu numeroși tineri ce vor lua în piept prima lor experiență la o competiție majoră. Chiar dacă a dezamăgit la Campionatul European din 2012, Ucraina rămâne una dintre cele mai incomode echipe, capabilă de a produce surprize.

Te-ar putea interesa și: