Evenimentul Zilei > International > EUGENIE în toată regula: Marea Britanie va legaliza copiii cu TREI părinți
EUGENIE în toată regula: Marea Britanie va legaliza copiii cu TREI părinți

EUGENIE în toată regula: Marea Britanie va legaliza copiii cu TREI părinți

Marea Britanie poate deveni de marți, 3 februarie, prima țară din lume care permite concepția de copii folosind ADN de la trei părinți.

Parlamentul britanic era așteptat marți să se pronunțe asupra unei legi care ar permite fecundarea in vitro (FIV) cu înlocuire mitocondrialăm scrie Le Nouvel Observateur.

Tehnologia consistă în extragerea din ovulul mamei a mitocondriei (generatorul de energie al celulelor) „defecte” pentru a o înlocui cu una sănătoasă de la o altă femeie. După ce este fecundat de sperma tatălui în laborator, ovulul este implantat în uterul mamei.

Viitorul copil va fi purtătorul tuturor caracteristicilor genetice ale tatălui și mamei sale, dar nu și mitocondriile responsabile de boli precum miopatia sau diabetul.

ADN-ul mitocondrial nu reprezintă mai mult de 1% din conțintul total de ADN dintr-o celulă umană.

Cei care apără această tehnică susțin că astfel se realizează un progres major care îi va scuti pe copiii ce se vor naște și familiile lor de multe suferințe.

Opozanții susțin însă că noua tehnică perge prea departe în materie de modificare genetică și este primul pas spre selecția bebelușilor sau Eugenie, visul naziștilor.

Dacă tehnica va fi legalizată, cazurile tuturor femeilor care vor solicita acest tratament vor fi studiate de Human Fertilisation and Embryology Authority, organismul britanic care se ocupă de problemele de bioetică.

Astfel, Viața însăși va ajunge la bunul plac al Omului și Birocrației sale.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News