Tomac susţine că, pe 30 aprilie, formaţiunea sa a primit aprobare de la primarul general, Sorin Oprescu, pentru a amplasa corturi electorale pentru simpatizanţi şi membri ai PMP în Capitală.

'Primarul sectorului 3, Negoiţă, văzând că are probabil ceva probleme interne, el fiind şi vicepreşedinte al PSD, ne trimite pe 12 mai o somaţie prin care ne cere ca în 24 de ore corturile PMP din sectorul 3 să fie retrase. În caz contrar, ne ameninţă cu strângerea forţată a corturilor pe care partidul nostru le-a instalat. Cred că este un precedent extrem de grav, pentru că PMP, spre deosebire de PSD, nu are instrumentele pe care le are partidul-stat la dispoziţie pentru a-şi face campanie utilizând instituţiile publice', a afirmat preşedintele PMP într-o conferinţă de presă.

Eugen Tomac mai susţine că formaţiunea sa este interesată să desfăşoare o campanie electorală civilizată.

'Aşa cum am primit autorizaţie de la primarul general pentru a ne putea desfăşura civilizat campania electorală, aşa ne dorim să ne-o desfăşurăm şi mai departe. Subliniez încă o dată: îi cerem primarului Negoiţă să înceteze acest abuz şi, dacă are probleme interne, să şi le rezolve altfel, nu încercând să se răzbune pe PMP, pentru că nu-i permitem. Noi vom merge în continuare în toată ţara, ne vom desfăşura în continuare civilizat campania electorală', a mai declarat preşedintele PMP.