Evenimentul Zilei > Justitie > O nouă etapă a RĂZBOIULUI lui KOVESI cu JURNALIȘTII
O nouă etapă a RĂZBOIULUI lui KOVESI cu JURNALIȘTII

O nouă etapă a RĂZBOIULUI lui KOVESI cu JURNALIȘTII

Un nou termen este programat să aibă loc miercuri la Curtea de Apel Ploieşti în dosarul în care procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti.

La termenul anterior, care a avut loc în data de 31 mai, instanţa a pus în discuţie admisibilitatea cererii de intervenţie accesorie depusă de firma care deţine site-ul "Lumea Justiţei" în favoarea jurnalistului Răzvan Savaliuc. În urma dezbaterilor, instanţa a respins ca inadmisibilă această cerere, informează AGERPRES.

Răzvan Savaliuc a solicitat termen pentru studierea dosarului şi pentru lipsă de apărare, context în care, din nou, avocata lui Kovesi a acuzat părţile adverse de tergiversarea cauzei. Curtea de Apel Ploieşti a amânat judecata cauzei pentru data de 20 septembrie, pentru declararea recursului de către părţi şi depunerea dovezilor în acest sens.

Firma care deţine site-ul "Lumea Justiţei" a declarat recurs faţă de decizia instanţei, acţiunea fiind respinsă definitiv ca nefondată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Totodată, societatea a fost obligată la plata către Laura-Codruţa Kovesi a sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată reduse.

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti, reclamând faptul că în emisiunea "Sinteza zilei" din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.