Adolescentul care a ucis-o pe Estera, fetiţa de 5 ani din Baia Mare, şi-a recunoscut faptele. În vârstă de 17 ani, acesta este văr al victimei sale şi a fost reţinut miercuri seara, în casa în care locuia împreună cu bunica lui, lângă apartamentul în care trăieşte familia Esterei, informează Observator.tv.

Alex J. este autorul teribilei crime care a șocat acum un an întreaga țară. Estera, o fetiţă de 5 ani, a fost batjocorită şi apoi ucisă fără milă chiar de unul dintre verii ei.

Pe data de 30 martie, copila a fost răpită chiar din mijlocul copiilor cu care se juca. Era ora 19 când părinţii au sesizat dispariţia. Împreună cu rudele şi vecinii, au început s-o caute prin împrejurimi. După patru ore, fraţii copilei au găsit-o printre ruinele fostului combinat din Baia Mare. La doar 100 de metri de casă. Era pe jumătate dezbrăcată şi avea răni grave pe tot corpul. Fusese violată, apoi ucisă cu o cruzime foarte greu de descris.

Miercuri seara, mascaţii au descins în număr mare în cartierul în care locuieşte familia fetei ucise şi au reţinut un adolescent de 17 ani. Văr îndepărtat al copilei şi vecin de palier cu familia Esterei, acesta era crescut doar de bunica lui.

E acuzat de uciderea fetiţei şi mascaţii l-au scăpat miercuri de linşajul rudelor Esterei. Mama fetiţei a povestit că familia ei şi cea a presupusului criminal se duşmănesc de mai multă vreme.

Alex J. a mai fost în cercul de suspecţi al anchetatorilor, imediat după crimă. Nu au existat însă atunci probe directe care să conducă la reţinerea lui. S-a întâmplat asta abia miercuri seara, iar adolescentul şi-a recunscut faptele. El a fost dus cu mandat de reţinere la judecător şi se va solicita arestarea lui preventivă.