Evenimentul Zilei > Actualitate > Este oficial. Alertă de coronavirus. A pătruns virusul ucigaș și în România?
Este oficial. Alertă de coronavirus. A pătruns virusul ucigaș și în România?

Este oficial. Alertă de coronavirus. A pătruns virusul ucigaș și în România?

O alertă de infectare cu coronavirus a fost semnalată și în România, mai exact la Cluj, unde o femeie, stewardesă, a ajuns la spital direct de la aeroport, prezentând simptomele specifice virusului.

 

Ea, a sosit marţi, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj și era suspectă de faptul că ar putea fi contaminată cu virusul ucigaș, așa că a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Femeia se întorcea din Asia de Sud-Est, unde a intrat în contact cu mai multe persoane din China.

„Nu este coronovirus, pacienta va fi tratată simptomatic şi va se va recupera complet. Este un virus respirator care dă o traheobronşită uşoară şi, în mod normal, cu tratament simptomatic pacienta va evolua foarte bine”, a declarat ministrul Sănătații.

Apărut în China, coronavirusul care a speriat întreaga lume pare că se răspândește rapid. Acesta a contaminat pâna acum peste 6.000 de oameni, dintre care s-au înregistrat 139 de morți, iar numărul celor infestați este în creștere.

În prezent, în Europa, erau doar trei cazuri confirmate, dar astăzi a fost semnalat și cel de-al patrulea, în Germania, de infectare cu virusul din China, scrie cancan.ro.