Evenimentul Zilei > Politica > EȘECUL referendumului, O PALMĂ dată lui Dragnea din partea baronilor locali! Analiza DURĂ a unui sociolog
EȘECUL referendumului, O PALMĂ dată lui Dragnea din partea baronilor locali! Analiza DURĂ a unui sociolog

EȘECUL referendumului, O PALMĂ dată lui Dragnea din partea baronilor locali! Analiza DURĂ a unui sociolog

Sociologul Ciprian Necula a declarat că prezența redusă la votul pentru referendumul familiei este o palmă dată liderului PSD, Liviu Dragnea, de către baronii locali, care nu s-au mobilizat.

Numărul mic de oameni care s-au prezentat la vot este rezultatul la atitudinea clasei politice superficiale care nu a cheltuit bani pentru problemele importante, apreciază sociologul, pentru Mediafax.ro.

„Referendumul a fost un exerciţiu democratic în care cetăţenii români au luat o poziţie faţă de tema Referendumului, iar o poziţie poate fi inclusiv boicotul, ceea ce s-a întâmplat în România. (…) Oamenii au decis să nu creadă unele mişcări conservatoare. Votul nu ar schimba nimic. Indiferent de situaţie, gay nu se puteau căsători în România. Nu asta era miza voturilor, miza era constituirea unor grupări de extremă dreaptă, în România, încercând să ocupe locul lui Vadim Tudor, care a lăsat un spaţiu destul de larg în ceea ce se numeşte dreapta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, sociologul Ciprian Necula.

Sociologul mai apreciază că boicotul a fost o atitudine civică europeană la un act politic antieuropean

„Oamenii nu au fost convinşi de necesitatea acestui Referendum şi nu au fost convinşi de cei care l-au promovat. (…) Asta a fost o palmă dată lui Liviu Dragnea de către baronii locali. Baronii locali nu s-au implicat la nivel local pentru mobilizare oamenilor, pentru a-i demonstra lui Liviu Dragnea că fără ei nu există PSD”, a mai precizat scoiologul.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.