Escrocheria care a luat amploare în Republica Moldova. A trecut Prutul din România

Escrocheria care a luat amploare în Republica Moldova. A trecut Prutul din România Sursa foto: Arhiva EVZ

Metoda „Accidentul” din România, prin care escrocii își păcălesc victimele că o rudă a suferit un accident, a trecut Prutul. De la începutul anului, în capcana escrocilor au căzut zeci de victime din Republica Moldova.

Escrocheria „Accidentul” a luat amploare în Republica Moldova. Escrocii sună la numerele de telefon și își păcălesc victimele că o persoană din familie a fost accidentată sau a produs un accident grav, după care le cer o sumă de bani. De la începutul anului, în capcana șarlatanilor au căzut 112 victime, majoritatea bătrâni de peste 70 de ani.

Reprezentanții poliției spun că escrocii folosesc aceeași istorie, dar și tehnici de manipulare psihologică a oamenilor. Diferă doar sumele cerute. Iar dacă reușesc să-și păcălească victimele, escrocii trimit la adresa acestora curieri să le aducă banii. De regulă, aceștia sunt fie minori, fie taximetriști.

Ne puteți urmări și pe Google News

Escrocheria „Accidentul”

Potrivit datelor furnizate de poliția din Republica Moldova, cea mai mare sumă de bani luată de la o victimă este de circa 1,5 milioane de lei. Într-un caz, o femeie în stare de șoc, le-a dat escrocilor toți banii din casă, iar după ce și-a revenit și-a dat seama că nu are fiică. Într-un alt caz, o femeie de 97 de ani a căzut în această capcană.

Oamenii spun că au auzit din presă și de pe internet despre o astfel de escrocherie și încearcă să-și protejeze rudele în vârstă.

Poliția susține că printre persoanele implicate în schema „Accidentul” sunt și cetățeni străini din Ucraina și Georgia. Oamenii legii continuă investigațiile pentru a da de liderii acestor grupări. În același timp, cetățenii sunt îndemnați, în caz de pericol, să sune la numărul de urgență 112.

Metoda continuă să facă victime și în România

Metoda „Accidentul”, tun dat de un român: Nepotul tău are necazuri, are nevoie de bani

Sursa foto: Arhiva EVZ

Recent,  femeie a căzut victimă acestei scheme de înșelăciune comisă de doi bărbați cunoscuți deja autorităților. „Nepotul tău are necazuri, are nevoie de bani”.

Femeia nu a ezitat și le-a dat infractorilor bani și bijuterii în valoare totală de 40.000 de euro. Cei doi bărbați, un român și un napolitan, au fost arestați sub acuzația de înșelăciune în formă agravată.