Episod la indigo cu cel de la Craiova. Adolescent înjunghiat la Iași, de un tânăr de 17 ani

Episod la indigo cu cel de la Craiova. Adolescent înjunghiat la Iași, de un tânăr de 17 ani Sursa foto: Arhia EVZ

Un adolescent de 17 ani este anchetat pentru tentativă de omor, la Iași, după ce l-a înjunghiat pe un băiat în vârstă de 14 ani, care se plimba cu prietena sa. Cazul pare tras la indigo după crima de la Craiova, din Grădina Botanică. Băiatul înjunghiat a fost internat în spital pentru îngrijiri, iar agresorul a fost preluat de procurorii care anchetează cazul.

O altă tragedie, similară celei din Grădina Botanică din Craiova, era pe cale să se producă, de această dată în municipiul Iași. Astfel, un adolescent în vârstă de 17 ani l-a înjunghiat, în plină stradă, pe un alt băiat, mai mic, de 14 ani, care se plimba cu prietena sa. Incidentul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 16.00, în plină zi, în cartierul ieșean Tătărași. Cazul a fost preluat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași care au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a înregistrat dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de suspectul minor M.E.S., în vârstă de 17 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor faţă de victima M.A. (14 ani), prevăzută de art. 32 alin. (1) raportat la art. 188 alin. (1) din Codul penal”, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurori.

Conform sursei citate, cei doi băieți s-au luat la ceartă, pe stradă, în prezența fetei, iar cel în vârstă de 17 ani, ale cărui inițiale sunt M.E.S., a scos un cuțit cu care l-a înjunghiat pe celălalt, în abdomen. Victima a fost preluată de paramedici și inernată la spital unde a primit îngrijiri medicale. Medicul de gardă din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Maria” a comunicat anchetatorilor că leziunile suferite, de adolescent, sunt de natură să-i pună viaţa în pericol. Diagnosticul preliminar, pus de medici, a fost de „plagă înjunghiată flanc abdomen stâng”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În fapt, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că la data de 12.07.2023, în jurul orelor 16:00, pe fondul unui conflict spontan ce s-a petrecut în cartierul Tătăraşi din municipiul Iaşi,  minorul M.A. a fost înjunghiat de minorul M.E.S., în timp ce se plimba pe stradă cu prietena sa, fiindu-i produsă o plagă tăiată în zona abdominală cu hemoragie activă, motiv pentru care a fost internat la Spitalul de Copii Sf. Maria Iaşi, pentru îngrijiri medicale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Agresorul va fi evaluat psihiatric

Autoritățile au luat decizia ca suspectul minor M.E.S. să fie internat în Institutul Regional de Psihiatrie Socola în vederea efectuării unei expertize medico-legale. Medicii psihiatri vor stabili dacă acesta avea discernământ în momentul comiterii agresiunii.

„Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt, prin identificarea de mijloace de probă suplimentare. Facem precizarea că luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a arătat Ţocu-Radu Cătălin, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Tânărul agresor va fi audiat joia viitoare de o comisie de specialişti de la Institutul de Medicină Legală pentru a fi evaluat din punctul de vedere psihiatric.

Tragedia din Grădina Botanică din Craiova

Cazul de la Iași seamănă cu tragedia care s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni la Craiova, în Grădina Botanică. Un adolescent în vârstă de 17 ani, elev al Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” și-a înjunghiat fosta iubită, de 14 ani, și pe prietenul acesteia, de 19 ani. Cele două victime alergau în Grădina Botanică, când au fost atacate de adolescentul de 17 ani, fiul al unui polițist.

Băiatul de 17 ani s-a apropiat de cei doi și a început să o fixeze cu privirea pe fată. Tânărul de 20 de ani ar fi intervenit în apărarea acesteia, întrebând de ce o privește așa insistent. După un schimb de replici, agresorul a scos un cuțit și l-a înjunghiat de mai multe ori pe băiat.

Văzând ce se petrece, fata a încercat să îi despartă, dar agresorul s-a îndreptat asupra ei și a lovit-o, de asemenea, de mai multe ori. În urma incidentului, adolescenta de 14 ani a murit, iar tânărul de 20 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale în spital.

Ulterior, polițiștii l-au reținut pe adolescentul de 17 ani, iar instanța a dispus arestarea sa, pentru 30 de zile, pentru crimă și tentativă de omor.