Potrivit unor surse medicale din municipiul Bălți, Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, ar fi infectat cu noul coronavirus, transmite nordnews.md. Episocul de Bălți este unul dintre promotorii cospirației legate de virusul SARS-CoV-2, despre care a spus că a fost „născocit de globaliștii sataniști”.

„Eu vă interzic să publicați așa știre. Măi, măi, o să stea soarele dacă Episcopul Marchel s-a îmbolnăvit”, a infirmat acesta informaţiile.
Vadim Cheibaș, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei, a declarat, pentru Ziarul de Gardă, că nu are informații cu privire la presupusa infectare cu noul coronavirus a Episcopului Merchel.

Episcopul de Bălți și Fălești declara, în urmă cu o lună, că virusul a fost „născocit” și a îndemnat oamenii să nu accepte un eventual vaccin, care, conform specialiștilor, ar urma să apară pe piață abia peste un an.

„Nu este un tratament, ci pericolul cel mare pentru om ca chip și asemănare a lui Dumnezeu. Vaccinul este punctul final al globaliștilor sataniști pentru care au și născocit coronavirusul, atribuindu-i caracteristici mult mai strașnice decât sunt ele într-adevăr. Vaccinul produs de globaliști și reclamat tot pe banii lor este capcana ce ne lipsește de libertate”, afirma acesta.

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, promovează una dintre cele mai des întâlnite teorii ale conspirației cu referire la COVID-19 și vaccinarea populației. Acesta îndeamnă creștinii să nu accepte vaccinarea împotriva virusului, întrucât pandemia ar fi fost… inventată pentru vaccinarea forțată prin cipizare, potrivit tv8.md.

„Fugiți de ea! N-o primiți, căci vaccina este punctul final al globaliștior sataniști pentru care ei au și născocit coronavirusul. Omul vaccinat binevol își implementează în organism un mecanism de urmărire”, spunea Marchel, Episcopul de Bălți și Fălești. Conform conducerii ANSP, în Republica Moldova sunt peste zece cazuri de inffectări cu noul coronavirus la nivelul Bisericii. Un preot din Comrat a pierdut lupta cu boala pe 8 iunie.