Jurnalista Natalie Nougayrède de la The Guardian a cerut oamenilor să-l ajute pe președintele Emmanuel Macron, slăbit și înverșunat în aceste momente, în loc să-şi arate ura şi dispreţul deoarece există pericolul ca Europa să fie preluată de politica de dreapta.

Prin urmare, jurnalista a afirmat că președintele francez are nevoie de ajutor,  nu de ura și de dispreț în aceste momente nu tocmai favorabile pentru Macron. Jurnalista, desi recunoaste ca Macron a făcut erori majore,  tratate cu dispret de elitele pariziene, ea prezice ca acest lucru ar putea da puteri "extremistilor" care cauta "o preluare politica a Europei la următoarele  alegerile pentru Parlamentul European din mai".

Ea consideră acest lucru este "rău", nu doar pentru Franța, ci pentru întregul continentul. "Așa cum o Merkel slăbită nu a făcut prea multe pentru a-l ajuta pe Macron în relansarea proiectului european, un Macron slăbit va oferi acum hrană nouă pentru extremiști și populiștii de pe întreg continentul.

Dacă nu găsim soluții, alegerile UE din Franța riscă să devină un referendum împotriva lui Macron ", scrie în articolul, avertizând că forțele anti-instituție și forțele de dreapta prin aripi.

Jurnalista mai scrie: „Criza Franței are subterane sinistre, încorporate de un purtător de cuvânt al vestelor galbene, Christophe Chalençon. Un fierar din sudul regiunii Vaucluse, Chalençon este în mod deschis anti-musulman și a cerut instalarea unui guvern condus de militari – "pentru că un adevărat comandant, un general, o mână puternică este ceea ce avem nevoie".

 

Te-ar putea interesa și: