Eminem a publicat o imagine pe reţelele de socializare în care apare ţinând în mână un jeton pe care l-a primit la împlinirea celor 10 ani de când a început lupta împotriva dependenţei.

„Am celebrat ieri împlinirea unui deceniu”, a scris artistul, duminică, în descrierea imaginii.

Pe jetonul din imaginea publicată de Eminem apare numărul roman „X”, în centrul unui triunghi, pe laturile acestuia fiind scrise cuvintele „serviciu”, „unitate” şi „recuperare”.

Eminem a început un program de recuperare în anul 2008 şi a vorbit deschis despre dependenţa lui şi despre recuperare prin muzica sa. Artistul a fost la un pas de moarte din cauza unei supradoze accidentale.

„În 2007, am făcut o supradoză şi am fost internat în spital”, a spus Eminem în cadrul unui interviu acordat în 2015 publicaţiei Men’s Journal, precizând că a avut probleme cu creşterea în greutate din cauza pastilelor pe care le lua – Vicodin şi Valium.

„Când am ieşit de la recuperare, aveam nevoie să scad în greutate, dar şi să găsesc o modalitate de a funcţiona fără acele substanţe. Sufeream de insomnie, aşa că am început să alerg, ceea ce mi-a crescut nivelul de endorfine şi m-a ajutat să dorm – deci a fost perfect”, a mai spus el atunci.

„Este uşor să înţelegi cum oamenii înlocuiesc dependenţa cu exerciţiul. O dependenţă pentru o alta, dar una care le face bine”, a mai adăugat rapperul.