Evenimentul Zilei > Politica > Emil Boc nu participă la Congresul de fuziune dintre PDL și PNL
Emil Boc nu participă la Congresul de fuziune dintre PDL și PNL

Emil Boc nu participă la Congresul de fuziune dintre PDL și PNL

Fostul preşedinte al Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, a anunţat, azi, că nu va participa la Congresul de fuziune dintre PDL şi PNL. El a declarat, într-o conferinţă de presă, că în opinia sa soluţia este alianţa, nu fuziunea.

"Îmi păstrez acelaşi punct de vedere negativ cu privire la topirea PDL în PNL şi nu voi participa la Congresul de fuziune, dar sunt un susţinător categoric al Dreptei pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din această toamnă, cu un candidat care să îl bată pe Victor Ponta în turul doi. Eu am rămas la punctul de vedere că alianţa este soluţia pentru aceste alegeri şi nu fuziunea prin absorbţie", a menţionat Emil Boc, citat de Agerpres.

El s-a referit şi la fuziunea Forţei Civice cu PDL, pe care o consideră "incoloră, inodoră", dar şi la posibila candidatură a Monicăi Macovei la prezidenţiale, spunând că procedural nu se mai poate face nimic, deoarece PDL şi-a desemnat deja un candidat.

Colegiul Director Naţional al PDL a aprobat fuziunea prin absorbţie cu partidul Forţa Civică, a anunţat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, luni, la finalul şedinţei CDN la care a participat şi preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu. Vasile Blaga a adăugat că în cadrul aceleiaşi reuniuni au fost aprobate cu unanimitate de voturi 'protocolul de fuziune prin comasare dintre PDL şi PNL, statutul noului partid şi programul politic'.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News