"Numele PNL pentru PDL este nedrept cu membrii de partid obişnuiţi. Este foarte bine că se face alianţă PDL-PNL, pe care o susţin cu toată convingerea, dar cu numele noii formaţiuni ar mai trebui aşteptat. M-au sunat foarte mulţi membri de partid obişnuiţi care şi ei susţin alianţa fără echivoc, dar nu doresc topirea PDL în PNL. Mi-au spus foarte mulţi membri simpli că numele PDL este în conştiinţa fiecărui membru, nume de care se leagă cele mai inportante victorii politice de după 1989", a spus Boc, citat de Mediafax.

Fostul președinte al PDL a mai spus că  victoriile politice care compun brandul PDL nu sunt puţine, făcând referire la câştigarea, de două ori, a funcţiei de preşedinte al României, la faptul că partidul a dat primari generali ai Capitalei, un guvern, miniştri şi a declanşat "reformele fundamentale ale statului român în cele mai grele perioade de după cel de-al Doilea Război Mondial".
 

"Sunt elemente care ţin de conştiinţa fiecărui membru, de brandul PDL şi îţi este greu să le vezi topite în PNL. Ideea unei alianţe e extraordinară şi trebuie susţinută cu toată convingerea de către toţi. Poate că această soluţie cu numele ar mai putea aştepta, astfel încât să ai toţi membrii de partid mulţumiţi şi mobilizaţi în perspectiva viitoarei confruntări politice cu PSD de la prezidenţiale, care nu va fi uşoară. Ceea ce spun este vocea mai multor membri obişnuiţi ai PDL", a completat Emil Boc, citat de Mediafax.